Тайни камери срещу футболни хулигани на мачовете на Ботев

Ботев Пд

Стюарди и дежурен прокурор на всяка среща на тима

Ръководство и фенове не искат повече такива гледки
Ръководство и фенове не искат повече такива гледки
Здраво затягат мерките за сигурност на мачовете с участието на Ботев след баталиите от онзи ден на стадион Пловдив. Ръководството и фенските фракции се срещнаха, за да обсъдят бъдещите действия срещу хулиганските прояви и откровени лумпенски изцепки като на двамата пияни типа, които нахълтаха на терена онзи ден и удариха вратаря на гостуващия албански тим Теута. Новите правила бяха единодушно одобрени и от ръководството на тима, и от агитката, и влизат в сила незабавно. Един от пунктовете, който влиза в новата програма да реда и сигурността е забраната за продажба на бира в района на стадиона преди и по време на мача, тъй като именно заради прекалена употреба на алкохол се стигна до ексцесията онзи ден. На стадион Ботев ще бъдат разположени тайни камери, които ще записват всяко едно нарушение на реда, а кадрите ще бъдат предоставяни на органите на реда.
Ето и мерките, които бяха приети след срещата:
1. На територията на спортната зона не се допускат:
  1.1    Лица, които отказват да бъдат проверявани.
  1.2    Лица, в които се открият предмети, чието внасяне на територията на стадиона е забранено.
  1.3    Лица, в нетрезво състояние или под въздействие на наркотични или други упойващи вещества.
  1.4    Малолетни без придружител.
  1.5    Лица, с наложена принудително административна мярка: „Забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и в чужбина”.
  1.6    Когато при проверка се открият оръжие, взривни вещества или други общоопасни средства, наркотични вещества или други упойващи вещества, се вземат мерки по реда, установен в съответния норманивен акт.
 2. Забранява се предлагането на алкохолни напитки в спортната зона в деня на спортното мероприятие до три часа след неговото приключване.
 3. Организаторите на мероприятието ще използват видеотехника при охрана на обекта, без да се уточнавя нейното местоположение, като при извършване на нарушения, видеозаписите ще бъдат предоставяни на органите на реда за откриване на съответния нарушител.
 4. За подобряване реда при провеждане на футболни срещи и с цел сигурността на зрителите, ръководителите на мероприятията назначават СТЮАРДИ.
   4.1   Стюардите запознават привържениците с правилата относно реда в спортния обект.
   4.2   Стюардите се грижат за реда в съответния сектор и при необходимост сигнализират полицейските органи.
   4.3   Стюардите придружават привържениците по време на спортни мероприятия в страната и чужбина.
   4.4   Стюардите назначават свой отговорник, който контролира и координира действията на придружителите. При организирани пътувания уведомяват органите на съответната областна дирекция на МВР.
   4.5   Преди провеждане на спортно мероприятие стюардите провеждат среща с представители на фен-клубовете.
 5. Организаторите на футболната среща ще изискат от органите на реда присъствието на дежурен прокурор за бързо производство.
 6. Всяко посегателство спрямо стюард се счита за посегателство над длъжностно лице.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.