Веско Койчев и Цветан Недялков кръстосват китари в Пловдив

Арт

Image title
Китарите на Цветан Недялков и Веселин Койчев ще звучат в последната за пролетния сезон музикална среща, която „Камерна сцена Пловдив” предлага на ценителите. Концертът на дуето е насрочен за 18 април от 19 часа в Първо студио на Радио Пловдив. Ще звучат както авторски пиеси, така и произведения на Астор Пиацола, Пако де Лусия, Ал ди Меола, Чък Кърия, Майлс Дейвис, Джеръм Керн и други.

Очарование, романтика и магия, пъстра смесица от звуци и емоции, поднесени с виртуозно майсторство – това са само част от отзивите за изпълненията на Койчев и Недялков. Изключителната китарна техника и усетът към импровизация правят музиката им жива, разпознаваема и запомняща се.

И двамата са популярни музиканти. Веселин Койчев е име, с което Пловдив неслучайно се гордее. Ръководител на легендарната джаз формация „Бели, зелени и червени”. Автор е на джаз, поп, симфонична и театрална музика, обработки на фолклорна музика, аранжименти и оркестрации. Изявявал се с най-големите имана на българския джаз, както и с емблематични световни джазмени. В дискографията му са 9 албума, представил се на 1000 концерта на всички форуми на джаза у нас, но и в Гърция, Сърбия, Русия, Македония, Кипър, Мароко, Финландия, Италия, Англия и др. Преподава китара в Пловдивския университет “Паисий Хилендарски” и в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство.
Цветан Недялков е от група Ку-ку бенд. Той е един от хората, които дават облика на формацията и правят разпознаваем звука й. С Ку-ку бенд има 19 албума, 13 национални турнета с над 500 концерта. Свирил е с множество световни музикални величия като Манхатън Трансфър, Mецофорте, Инкогнито, Дзукеро, Планет Екс и др. Преподава джаз и поп китара в Националната музикална академия  “Панчо Владигеров”.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.