Мариус с премиера на „Мъжът на жена ми” в Пловдив

Арт

Мария Сапунджиева, Веселин Анчев и Леонид Йовчев са звездите в спектакъла на Куркунски

Image title
Мариус Куркински ще гостува в Пловдив с премиерната си постановка „Мъжът на жена ми”. Представянето на новия спектакъл на големия актьор и режисьор е насрочена за 23 февруари в Дома на културата. Билети за събитието се продават от днес на касата пред общината.

Пловдивчани ще станат свидетели на това как Мария Сапунджиева, Веселин Анчев и Леонид Йовчев ще завържат интрига на сцената и ще си разменят болезнените реплики от творбата на един от най-големите хърватски драматурзи. Мариус споделя, че творбата не може да се нарече точно комедия, защото в нея има и кисели и трагични моменти, но все пак с екипа му са акцентирали на смешната страна на нещата. По думите му текстът на произведението ги е предразположил към по-забавното представяне на един злободневен проблем, който трови много съвременни двойки, а именно изневярата.

„Мъжът на жена ми“. Още в самото заглавие има сигнал за интересно, атрактивно, но опасно съществуване. Възможно ли е жена ми да си има мъж?! Защо се стига до такава натрапчива и „шантава“ ситуация? Къде са причините?В политическия преход, в трудното оцеляване, в тайните на любовта? Или, че няма кой да надникне в моята душа, в стаята на моето детство?!
Комедия, в която персонажите живеят греховно и го съзнават. Достигат много прозрения, а не се променят. Но театралната комедия изисква избягване на болезненото въздействие върху публиката. Тук е провокацията за създателите на добър комедиен спектакъл. Комедията не е смях, а предизвикване на радост. Радост от съпричастие между публика и актьори. Съпричастие между автор, театрални епохи, информация за човешката природа.
Порив за обич към човека до теб, казва в анонса към спектакъла си Мариус.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.