Директорът на полицията: Няма да има компромис

Актуално Гласове Криминале Новини Под ножа

Твърдо заставам до служителите от структурите на ръководената от мен Областна дирекция, които стриктно, съвестно и безукорно изпълняват своите ежедневни служебни задължения, заяви старши комисар Йордан Рогачев

” Твърдо заставам до служителите от структурите на ръководената от мен Областна дирекция, които стриктно, съвестно и безукорно изпълняват своите ежедневни служебни задължения”. Това се казва в позиция на директора на пловдивската полиция старши комисар Йордан Рогачев, разпространена от пресцентъра на ОД на МВР – Пловдив минути след брифинга на бизнесмена Александър Апостолов.

Ст.ком. Йордан Рогачев заявява, че няма да има компромис за извършители на престъпления с разпространение или притежание на забранени вещества, за пияните и дрогираните водачи. В съобщението не се споменават никакви конкретни случаи, нито имена. То обаче бе разпространено минути след брифинга на издателя на Трафик Нюз, за когото по рано днес от Районна прокуратура съобщиха, че наблюдават бързо производство за това, че на 12.04.2021 г., в гр. Пловдив, е управлявал моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества – престъпление по чл. 343б, ал. 3 от Наказателния кодекс.

Бързо производство срещу бизнесмена Александър Апостолов, управлявал МПС след употреба на наркотични вещества

На брифинга Апостолов изказа съмнения, че в задържането му и последвалия обиск в дома му има много странности. И смята, че случващото се е опит да се окаже влияние на медията във връзка с разследвания на журналисти от сайта, покрай които разполагат с факти, свързващи служебни лица с дейности, които не съответстват на професионалните им ангажименти. Той заяви, че ще сезира Главна прокуратура и Вътрешна сигурност.

В позицията на Йордан Рогачев се казва още, че той твърдо застава до служителите от структурите на ръководената от него Областна дирекция, които стриктно, съвестно и безукорно изпълняват своите ежедневни служебни задължения.

Прилагаме пълния текст на съобщението:

Още при встъпването ми в длъжност, като директор на Областната дирекция на МВР в Пловдив заявих пред хората кои са основните ни приоритети на работа. Едни от най-важните са именно противодействие на разпространението и притежаването на наркотици, както и стриктния контрол над участниците в движението по пътищата. Защото и при употребата на дрога и при безконтролното шофиране има голяма вероятност хора да загубят живота си. Поради тази причина няма и не може да има компромис за гражданите извършили престъпления свързани с разпространение или притежание на забранени вещества, за пияните и дрогираните водачи, които рискуват своя живот и този на останалите. И това безкомпромисно отношение е към всеки престъпил правилата, независимо от социално-икономическия му или някакъв друг статус.

Твърдо заставам до служителите от структурите на ръководената от мен Областна дирекция, които стриктно, съвестно и безукорно изпълняват своите ежедневни служебни задължения в името на обществения интерес. Не само заставам, но ги и насърчавам да го правят, тъй като това е същността на работата ни, като служители на МВР. Животът, здравето, сигурността и спокойствието на хората от Пловдив и областта са по-важни от всичко останало.”

На журналистически питания за какво е позицията не бе даден официален отговор.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.