АктуалноГласовеГрадътКриминалеМненияНовиниПод ножа

Александър Апостолов: Не употребявам наркотични вещества. Единствено, което употребявам, са лекарства за кръвно

„Не употребявам нито кокаин, нито амфетамин, нито трева, нито каквито и да е наркотични вещества, включително и опиати. Единствено, което употребявам, са лекарства за кръвно, които са ми предписани от лекар”. Това заяви пред медиите днес издателят на Трафик Нюз и създател на охранителна фирма Трафик Секюрити Александър Апостолов.

Той даде пресконференция в офиса си, веднага щом бе освободен след задържане от 24 часа и малко по-късно от излязлото от прокуратурата прессъобщение за образуваното бързо производство срещу него за шофиране след употреба на наркотични вещества. От държавното обвинение съобщиха още, че след задържането на Апостолов е последвал обиск в дома му, където са открити прахообразно вещество и десет таблетки ксанакс.

„Не твърдя, че въпросните вещества са били подхвърлени, но те не са мои и не бяха там преди проверката със сигурност”, заяви Апостолов. И подчерта, че случващото е тенденциозно и е опит да бъде осъществен натиск върху медията заради две разследвания, за които от Трафик Нюз разполагат факти действия на  определени служебни лица, които не отговарят на професионалните им ангажименти и задължения. „Става въпрос за чадър от конкретно полицейско управление и служители, които работят там, и висши служители и техни близки”, допълни той. Бизнесменът заяви, че около спирането му и задържането му има много странности и се спря на тях в детайл.

Ето какво каза Александър Апостолов:

„Сега съм тук, пред вас, за да не се спекулира с тази тема. И да ви кажа как се развиха нещата. Бях спрян за проверка от пътен патрул на районно управление с включени сигнални лампи. След което ми бе направена проверка за алкохол. Беше ми направена и проверка за наркотици с чек дрегер на място, не бях отведен в районно, а беше на улицата. Това се случва в десет и половина сутринта, по обичайния ми маршрут, по който идвам на работа. Нарушението, което направих, беше от лента, която е за направо, да завия надясно. След което бях последван от тези хора. Искам категорично да заявя, че от теста, който направих, нямаше чертичка, която да показва кокаин, амфетамин, марихуана или каквото и да е наркотично вещество. Това, което беше маркирано в теста, беше графа „опиати”, което няма нищо общо с тиражираните вчера по медии неща, че съм употребявал кокаин. Няма такова нещо. Не употребявам нито кокаин, нито амфетамин, нито трева, нито каквито и да е наркотични вещества, включително и опиати. Единствено, което употребявам, са лекарства за кръвно, които са ми предписани от лекар. Това съм описал при кръвната проба, която дадох. Веднага, след като бях спрян, поисках да дам кръвна проба, за да може да излезе наяве това, което ще видите след месец или два, когато тази кръвна проба излезе. Ще видите, че е факт и че няма такива субстанции в кръвта ми. Всички описани и всички, за които бяха задържан. Смятам още утре да направя възможно най-бързите кръвни тестове в лаборатории, които са независими и в Пловдив, и в София, за да не остане някой с впечатление, че в Пловдив по някакъв начин бих могъл да повлияя на резултатите. Всеки който реши, ако смята, че по някакъв начин резултатите могат да бъдат компрометирани, готов съм за моя сметка да ги направя в лаборатории, които бъдат посочени. Категорично не употребявам такива вещества”, заяви Апостолов.

И продължи: „Относно странностите във всичко това, искам да ви кажа, че според мен всичко това, което се случи, е по повод едни журналистически разследвания, които правим в последните 2-3 месеца. Едното от тях е за проститутките, което беше в три части и излезе по Нова телевизия. През цялото време, докато ние правихме това разследване, към нас се подаваха сигнали, че има чадър над определени адреси и определени хора, които организират тази дейност. Чадър от конкретно полицейско управление и служители, които работят там, и висши служители и техни близки. Всичко това ние го имаме документирано. Още утре ще уведомя вътрешна сигурност и главна прокуратура, за да вземат те всички необходими мерки. На тях ще предоставя всичките факти, които имаме”.

Апостолов се спря и на едно друго събитие, което, по думите му, е в синхрон със събитието, което се  е случило при него.

„ Около същия час, 10 и 15- 20ч., у едно от подставените ни лица, което работеше по викането на проститутки и записването им със скрита камера, на адреса на който се извършваше това мероприятие от нас, са влезли полицейски служители, които в последствие, същите служители, влязоха и на домашния ми адрес. Тези полицейски служители са направили обиск в нашето подставено лице, който обиск е бил без поемни лица, без необходимите документи и без протокол, който да удостоверява после какво са правили там. След което направо са си тръгнали и към 16.30ч. вчера се появиха в къщи. Интересното е, че когато влязоха в къщи, в момент, в който поемните лица- жена от нашия блок и случайно спрян човек от улицата, веществото прахообразно, за което прокуратурата съобщи, че е намерено в къщи, и десетте таблетки ксанакс бяха намерени в момент, в който нито аз, нито поемните лица, присъствали на обиска, нито адвоката ми, са имали видимост за това как е изкарано това нещо, дали е било там и как е намерено. Един от служителите, който го намери, го изкара и каза: „Това е тук””, разказа още Александър Апостолов.

Добави, че има и друга информация, която ще предостави на компетентните органи.

„ Искам да ви кажа, че част от екипа, който беше у подставеното лице вчера и който беше и в къщи, срещу тях имаме още сигнали и по друго разследване, по което работим и ние ще продължим да работим, въпреки това, което се случи вчера спрямо мен. И което според мен е начин или да спрем да се занимаваме, или по някакъв начин да бъда сплашен, или да бъде уронен авторитета ми. Което в крайна сметка се случи. Преди да излязат резултатите, преди Вътрешна сигурност и Главна прокуратура да си свършат работата, аз няма как да твърдя нещо различно. Това са фактите. Хората , които са правили обиск в подставеното ни лице, абсолютно същите бяха вкъщи. Един от служителите, който намери въпросното вещество, е служител, срещу който ние имаме сигнали и по който вече месец за действия, които по никакъв начин не кореспондират с професията му и служебното му положение.  Относно намереното вещество и таблетките ксанакс в къщи още утре или в други ден, със съпругата ми ще се поставим на полиграф- един, два три, който и където бъде посочен. За да ми зададат въпросите употребявал ли наркотици, употребявал ли съм такива, виждал ли съм въпросния ксанакс и прахообразното вещество. Същите въпроси да бъдат зададени на съпругата ми. Третият човек, който живее вкъщи, е дете на 12 години”, допълни Апостолов.

„ Не твърдя, че въпросните вещества са били подхвърлени, но те не са мои и не бяха там преди проверката със сигурност”, уточни той.

„ Много е важно да отбележа може би от седмица ежедневно забелязвам по обичайния ми маршрут автомобили конкретното районно, които седят по маршрута ми. Забелязвам и хора пред вкъщи и съпругата ми, които хора бяха част от вчерашния екип. Друго съвпадение- на пети бях спрян по абсолютно същия начин,с буркани, светлини и всичко останало под предлог, че разговарях по телефон, в три и половина следобед, на централна градска улица, карайки с пет километра в час. Вчера ме спря абсолютно същият патрул, който на пети ме спря за това, че говоря по телефона, по абсолютно същия начин. Само че вчера беше на територията на съвсем друго районно, от това, на което оперират те. След като днес разговарях с моите юристи, при организирани полицейски акции се процедира по съвсем друг начин, а не по този. От тук идва и моето усещане за тенденциозност и опит да се окаже натиск върху всичко това, което правим”, каца още издателят на Трафик Нюз.

Отказа да коментира за кое районно става дума.

„ Имаме много факти за това, което казвам. Няма да застана пред вас, ако не са те а е на принципа този казал, онзи рекъл. Другото разследване, по което се работи, е свързано с наркотици и полицейски служители, които по един или друг начин се възползват от служебното си положение, за да притесняват или окажат натиск в някаква посока на хора, които се занимават с продажбите. Относно това дали тестовете работят или не, но това бе изключително добър повод за другото мероприятие- да се влезе вкъщи и да се завърши с другото мероприятие- прахообразното вещество и десетте бройки ксанакс”, каза на финал Александър Апостолов.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

4 коментари

  1. Кръвното от какво е – от нищоправене, простотия, кражба на бизнеси на конкуренти, мерзавство? Как не те е срам бе, насра се сверски и продължаваш!

  2. Наглец, като плюеше други фирми и хора всичко беше наред! Сега обикаля като мастия да обяснява колко е невинен! Наркоман, отрепка “стожер на справедливостта”!

  3. 1/3 от тестовете за наркотици, които използват дават фалшив положителен или фалшил отрицателен резултата. Драг-чек е ненадежден и много хора вече си изпатихме. Кръвните проби отнемат почти 3 месеца!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина