Ще асфалтират и през нощта пред Панаира

Ремонтът започна с усмивка със спрей на асфалта

Преасфалтирането на булеварда в участъка от моста на Марица до кръговото кръстовище с бул. „България“ е финансирано с бюджетни средства в размер на 540 000 лв. с ДДС

Започна преасфалтирането на бул. „Цар Борис III Обединител“ пред Панаира като част от дейностите ще се извърват през ноща. Това стана ясно при символичния старт на ремонта, който беше даден от кмета на район „Северен“ Стоян Алексиев и изпълнителния директор на фирма „Пътинженеринг“ инж. Георги Гаръбски.

Ремонтът започна с емотикон, изобразяващ усмивка. Нарисува го Алескиев с тъмночервен спрей на асфалта.

Преасфалтирането на булеварда в участъка от моста на Марица до кръговото кръстовище с бул. „България“ е част от строителната програма на Община Пловдив. Финансирането е с бюджетни средства в размер на 540 000 лв. с ДДС.

„Продължаваме практиката на нощните ремонти, за да съкратим сроковете и да облекчим трафика. Очаквам до 10 дни фирмата да приключи при добри метеорологични условия“, коментира ресорният зам.-кмет на Община Пловдив Пламен Райчев.

Ремонтът включва фрезоване на старата асфалтова настилка, полагане на неплътна асфалтова смес 6 cм и износващ пласт 4 cм. Всички капаци на дъждоприемните и ревизионните шахти в периметъра ще бъдат подменени. Очаква се обновяването на булеварда да приключи до три седмици. За да не се затруднява трафикът, износващият пласт ще бъде полаган през нощта.

Припомняме, че от „Организация и контрол на транспорта“ допълниха, че за да се избегне допълнително натоварване на трафика и с оглед безопасността на движението автобусите от обществения масов градски транспорт ще пропускат спирката пред Панаира.

Още подробности за организацията на движението по времене на ремонтните дейности може да видите тук –

От утре още по-големи тапи от двете страни на Панаира.

Exit mobile version