АктуалноГласовеМненияНовини

Учители от Пловдив искат гаранции за сигурността си по време на работа

Колективът на ОУ “Княз Александър I“ настоява за държавна стратегия за защита на учители и служители от агресия във всичките ѝ форми

Подписка с искане за инкриминиране на насилието срещу личността на работещите в образованието, тръгна след случая, в който баща нахлу в училище в центъра на Пловдив и се саморазправи с тийнейджър

Педагозите от Основно училище “Княз Александър I“ в Пловдив са изпратили петиция до Министерството на образованието и науката и най-големия учителски синдикат към КТ “Подкрепа“, в която настояват за реални действия с цел допълнителна защита.

Учителите от Пловдив искат гаранции за сигурността си по време на работа. В петицията има близо 100 подписа на учители и служители в системата. Те настояват за държавна стратегия за защита на учители и служители от агресия във всичките ѝ форми.

Инициативата с искане за инкриминиране на насилието срещу личността на работещите в образованието, тръгна след случая, в който баща нахлу в училището в центъра на Пловдив и се саморазправи с тийнейджър.

Мъжът влиза през централния вход. Въпреки многократните забележки от страна на охраната не е спрял и е избутал е служителя. Родителят извел дъщеря си от час и с нея се качил на третия етаж, където ученици от седми клас имали час по химия. В кабинета  разгневеният баща започва саморазправа с 13-годишно момче. Отправил се към чина му, за да иска обяснение за конфликта с дъщеря му. Преподавателката опитала да потуши скандала, но не успяла.

Историята може да си припомните ТУК.

След случая психолози работят с класа и учителката по химия.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина