АктуалноКриминалеНовини

Установиха кой е подал злоумишления сигнал за бомба в УМБАЛ Каспела

50-годишен мъж от Карлово е задържан за деянието

Той може да получи до 2 години затвор

При съвместни оперативно-издирвателни мероприятия на служители от Второ районно управление на полицията в Пловдив и РУ – Карлово е установен и задържан извършителят, подал злоумишлен сигнал за поставено взривно устройство в избените помещения на УМБАЛ Каспела, разбра Под тепето.

Припомняме, че в понеделник – 13 януари в 15 часа на регистратурата в болницата е позвънил мъж, който съобщил за бомбата.

Сигнал за бомба в болница Каспела, евакуират хора

Последва незабавна евакуация на стотици болни, лекари и медицински персонал.

Изнасят пациенти с инвалидни колички от Каспела заради сигнал за бомба

Местното звено на БОП и полицията провериха Втори блок на болничното заведение и вдигнаха тревогата в рамките на час.

Евакуацията от УМБАЛ „Каспела“ – по учебник

Извършителят е задържан за по-малко от 24 часа във вторник. Бързите следствени действия на полицията са установили, че сигналът е подаден от обществен телефон, съобщиха за Под тепето от Пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Пловдив. Мъжът е звънял два пъти в болницата, като първия път не е успял да се свърже.

50-годишният карловец е пациент на болницата, който три пъти седмично има процедури по хемодиализа там. Той се разгневил от това, че часът за процедурата му е бил променен.

Телефонният терорист е бил арестуван на излизане от болницата вчера, след като му е била извършена поредната хемодиализа. По време на разпитите той направил пълни самопризнания.

Образувано е досъдебно производство за злоумишлено обаждане.

Подаването на злоумишлен сигнал за бомба е престъпление по чл. 326 от Наказателния кодекс и за него е предвидено наказание, включително „лишаване от свобода“. Телефонният терорист може да получи до 2 години затвор.

Материалите са докладвани на Районна прокуратура – Пловдив. Предстои да му бъдат повдигнати обвинения.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина