АктуалноГласовеГрадътМненияНовини

Полиция и РЗИ тръгва на проверки в търговските обекти, санкциите започват от утре

Ние не затваряме търговски обекти. Там могат да си бъдат собствениците, но те не могат да извършват търговска дейност, уточниха на извънредна пресконференция в областната управа представителите на институциите

От тази вечер започват съвместни проверки на РЗИ и органите на реда за работещи заведения и търговски обекти в града. Това стана ясно от извънредната пресконференция в областната управа, в която участваха Дани Каназирева, директорът на полицията главен комисар Йордан Рогачев и директорът на РЗИ д-р Ваня Танчева-Манчева. Те уточниха, че само днес проверките ще бъдат предупредителни, а от утре започват санкциите. Трябва да бъдат преустановени посещенията в абсолютно всички търговски обекти, без хранителните магазини, аптеките и дрогериите.

„ Ние не затваряме търговски обекти. Там могат да си бъдат собствениците, но те не могат да извършват търговска дейност, освен ако не продават хранителни продукти, медикаменти и санитарни материали. Всички други не могат да извършват търговка дейност”, подчертаха участниците в брифинга след днешната заповед на министъра на здравеопазването.

Беше поставен въпросът за офисите на мобилните оператори, защото на хората им предстоят плащания на сметки, а телефоните и интернет им остават единствената връзка със света. „Няма отговор на въпроса, ще се прави официално запитване”, отговориха представителите на институциите.

Областният управител съобщи, че е издал заповед всички кметове на общини и населени места да бъдат 24 часа на разположение и да съдействат на органите на реда.

„ Не е необходимо гражданите да се презапасяват, защото хранителните магазини ще си работят. Паника не трябва да има”, каза старши комисар Рогачев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

7 коментари

  1. ГОЛЕМИ СТРАШНИЦИ, БРЕЙ…
    ОТ УТРЕ – РАЗСТРЕЛ НА МеСТО.
    НАЙ-ЗАБРАНИТЕЛНИО ГРАД В БЪЛГАРИСТАН, ОЩЕ ОТ ИНДЖИНЕРИНГА

  2. Кел файда, г-жо, пардон, каква полза че „тръгвате“ – да не би някой будала ще им стъпне в кръчмата? Че и да иде – негов си проблем!
    РЗИ дължи на населението лесни, многобройни=хиляди тестове в рамките на деня, защото НОСИТЕЛЯТ И БЕЗ СИМПТОМИ ЗАРАЗЯВА през целия инкубационен период (неизвестно време) две-три седмици.
    Само ТЕСТ е първото и важното, за което си назначена при пандемия!
    Дали ша пръскат с хлор бусовете = подробности! Въздух!

    1. От тази сутрин има май уточнение покрай многото неизвестни за Вируса: инкубацията от заразяване до разболяване варира, но е не по-малко от една седмица.
      ЦЯЛА СЕДМИЦА
      ГО РАЗНАСЯ И РАЗДАВА преди всякакви признаци.
      А Началничката ме успокоява!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина