АктуалноБългарияГрадътНовиниПод лупа

Кондуктор и контрольори не признават електронен билет на пловдивчанин

Бях принуден да сляза на спирката и да платя глоба от 20 лева, въпреки, че си валидирах билета разказва мъжът

ОП „Организация и контрол на транспорта“: Служителите ще бъдат наказани

Отново провеждат инструктаж на частните фирми за всички видове редовни превозни документи, утвърдени с Общинската наредба

Проблемът с електронните билетчета в масовия градски транспорт на Пловдив не е само технически. Проблемът е социален, образователен, закостениял и така нататък. Доказва го поредния сигнал, който подаде до редакцията ни Веселин Пепеланов.

Пловдивчанинът решил да се възползва от удобствата, които предлага системата и различните видове превозни документи и избрал билет за 10 пътувания.  Ето какво е преживял в автобус, пътуващ по линия № 27 в понеделник сутринта.

„Качвам се в поредния автобус ( в случая 27) и си валидирам картата както си му е реда. При което кондукторката започна да ми се кара едва ли не, че не давам пари на тях, а съм си го купил предварително. Но уви, за мой късмет се качва контрола. Представям си документа за пътуване, при което ми се съобщава, че такъв превозен документ не съществува. Бях принуден да сляза на спирката и да платя глоба от 20лв, но в мен нямам толкова и тогава ме принудиха да платя билет, при положение че съм си валидирал билета.“

Мъжът подава сигнал, както си му е реда, на телефона за обявен за “проблеми с градски транспорт”. От там му гарантират, че ще се заемат със случая.

Веселин Пепеланов признава, че не вярва на обещанието и иска случаят да стане публичен, за да може да достигне до повече хора. В писмото си до редакцията той декларира, че ще си търси правата „на макс“.

Репортер на Под тепето се свърза с Пресцентъра на Община Пловдив, откъдето поеха сигнала и ни върнаха бърз отговор.

От общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“ е извършена  проверка по повод подадения сигнал и е установено, че изнесеното отговаря на истината.

„Тримата служители от екипа контрольори ще бъдат наказани със забележка и финансови санкции,“ категоричен е директорът на общинското предприятие инж. Пламен Вълков.

До частните фирми-превозвачи ще бъдат изпратени официални писма също да инструктират своя персонал да спазва стриктно наредбата.

По думите му, сред служителите от всички фирми превозвачи отново ще бъде направен инструктаж за всички видове редовни превозни документи, утвърдени с Общинската наредба за реда и условията за пътуване с обществения градски транспорт по основни автобусни линии на територията на община Пловдив.

Директорът на „Организация и контрол на транспорта“ инж. Вълков лично ще поднесе на гражданина своите извинения за преживените неприятности.

Снимките са илюстративни.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

8 коментари

  1. Трябва целият градски транспорт да е на общината,и вместо да плащат на превозвачите тези пари да ги дават на шофьорите и да видим тогава ще има ли недостиг на кадри???

  2. Същата работа е и при паркирането в Синя зона. Онзи ден на центъра, до EVN си взех билетче от апарата, под зоркия поглед на „чичака“ в синьо елече. След като се върнах заварих колата си затисната отпред и отзад и се наложи да направя 10 маневри за да изляза … и това защото не си закупих билетче от „чичака“! Еми НЯМА и да си закупя от тях никога повече.

  3. Шибил бил ебал или мършо може да наричаш това дето ти е в къщата личи си че не работиш с хора сигурно щото са те били и ебали на време когато не разбираш говорим език помияр

    и навреме

  4. И после рейсовете празни ще стачкуват ,ми кой ви е виновен на вас бе мърши мръсни.Не стига,че си платил ,ами и нагляри още веднъж да плати.Само циганите ще се возят в градския транспорт и ще ви шибат и бият за да не си копуват билети

    1. Абсолютно вярно!!!Това че нямат кадри за работа , не значи ,че гражданите са длъжни да търпят простотията им. Като не могат да се справят с проблема с персонала , да връщат субсидията и да закриват целия градски транспорт…И крайно време е да премахнат всички кондуктори , защото в комплект с шофьорите правят глутница и става страшно за гражданите!

      1. Коста там където работиш аз както не те познавам и ти както не познаваш други хора и решаваш с най голямо удоволствие бих те уволнил с кеф

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина