АктуалноГрадътЗдравеНовиниПУЛС

Екипът на лаботараторията за изследване на COVID-19 в Пловдив е преминал обучение (ВИДЕО)

Пеевски дарил голямо количество тестове и всички консумативи, свързани с тях

Разширява се кръгът от лаборатории, в които ще извършват тестове за COVID-19. Това стана ясно то думите на генерал-майор проф. Венцислав Мутафчийски, председател на Националния щаб за борба с разпространение на вируса, по време на тазсутрешния брифинг във ВМА.

„В момента на обучение в лабораторията по вирусология на ВМА са екипите от Плевен, в Стара Загора са обучени екипите от Бургас и Пловдив“, уточни той.

 

В събота пристигна дарение защитни облекла, а вчера голямо количество тестове и всички консумативи, свързани с тях. Дарението е от народния представител Делян Пеевски и е на стойност близо 300 000 лева. Заявени са и други физически лица и организации, като общата стойност на даренията към момента е около 800 000 лева, поясни проф. Мутафчийски.

Генерал-майорът за пореден път поясни в отговор на журналистически въпрос, че наблюденията и в световен мащаб са, че сегашните бързи тестове не дават достатъчно добра информативност.

„Имат много фалшиво положителни и много фалшиво отрицателни. Основната тревога е, че има много фалшиво отрицателни резултати и създаване на измамно спокойствие в тестуваните.“

Лабораторията за изследване на COVID-19 в Пловдив може да е готова до две седмици

Пловдив ще има лаборатория за изследване на COVID-19 (ВИДЕО)

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина