АктуалноГрадътНовини

Дезинфекцираха местния парламент за утрешната сесия (СНИМКИ)

По информация на Под тепето, засега няма нареждане да се мери температурата на журналистите, които отразяват заседанието или на гражданите, желаещи да присъстват

Сградата на Общински съвет – Пловдив бе щателно дезинфекцирана с вирусоциден разтвор, като част от мерките срещу коронавируса по препоръка на Оперативния общински щаб, съобщи Валентин Парпулев – връзки с обществеността на местния парламент.

Служители на Общинско предприятие „Дезинфекционна станция” обработиха с широкоспектърен препарат Заседателната зала, по-малките зали, деловодството и кабинетите, кафенето, както и всички коридори и широки пространства в сградата.

Припомняме, че кафенето на Об С от няколко години се стопанисва от ОП „Общински пазари“ и работи само по време на сесии. Допреди ден не бе решено дали ще е отворено на 12 март.

Вчера председателят на Националния оперативен кризисен щаб генерал-майор професор Венцислав Мутафчийски съобщи на брифинг в Министерския съвет, че посетителите на институции и болници трябва да носят предпазни маски, както и да се подлагат на процедурите по измерване на температура.

На снимката служителка на ОП „Дезинфекционна станция” обработва около местата за граждани в Заседателната зала на Об С – Пловдив

По информация на Под тепето, засега няма нареждане да се мери температурата на журналистите, които отразяват заседанието или на гражданите, желаещи да присъстват.

Припомняме още, че заседанията на местния парламент са открити, но никой не е задължен да ги посещава.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина