АктуалноГрадътНовини

Ваканцията все по-далече: Грипът в Пловдив намалява

В Пловдив още няма доказан случай на грип

Няма изгледи за грипна ваканция в Пловдив. Тъжната новина за учениците идва след заседанието на Епидемиологичната комисия в Регионалната здравна инспекция от днес. По данни на РЗИ в града няма увеличение на болните от остри респираторни заболявания.

Дори се отчита лек спад, днес има по-малко новорегистрирани случаи от вчера, заяви д-р Моника Троянчева от  дирекция „Надзор на заразните болести“. Тя поясни, че мониторингът е ежедневен. Обобщението на данните ще бъде направено във вторник. При необходимост може да бъде свикана отново комисия в Инспекцията.

По думите ѝ в Пловдив още няма доказан случай на грип, тъй като резултатите все още не са готови.

Припомняме, че учениците от общините Карлово, Сопот, Хисар и Куклен и в село Скутаре са в принудителна почивка.

Остават в сила превантивните мерки: спрени са свижданията в болниците, плановите консултации на бременни и бебета, и профилактичните прегледи и имунизации.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

3 коментари

  1. Напълно неадекватно отношение. В Пловдив има грип от 3 седмици, поне. Личните лекари казват, че нямат право да пишат, че си болен от грип, защото РЗИ не е потвърдило!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина