АктуалноГрадътНовини

ВАЖНО уточнение за пазаруването на възрастни хора

Гражданите над 60-години нямат ограничение в часовете за пазаруване, по-младите имат

Във връзка с постъпили сигнали на граждани за масови струпвания пред магазините в ранните часове на днешния ден Община Пловдив уточнява, че жителите над 60-години нямат ограничение в часовете за пазаруване. Заповедта на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев гласи, че забранява на лица до 60-годишна възраст да посещават хранителни магазини и аптеки в периода от 8.30 до 10.30 всеки ден, за да могат по-възрастните над 60 години да пазаруват в този часови интервал с предимство.

„Апелирам възрастните хора да се запознаят със заповедта и да не се събират на опашки пред магазините рано сутрин.  Ако не е станало ясно – те могат да пазаруват през целия ден и за тяхно добро е да избягват струпванията пред входовете на магазини и аптеки“, призова кметът Здравко Димитров.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

9 коментари

  1. И какъв е смисълът?!По-просто щеше да е на тези над 60 да им бъде забранено да пазаруват.Все ще се намери кой да го направи вместо тях,дори и да са сами.

  2. Нещо ми бяга логиката и смисълът на тази заповед. Значи възрастните да си щъкат по цял ден до магазина и обратно, а другите между 8 и 10 не. Тоя министър нещо е неадекватен.

  3. Да се изпрати до управителите на всички големи магазини за сведение и изпълнение, а не да навикват хората и да ги връщат.

  4. Нещо не мога да разбера защо възрастните хора могат да пазаруват и сутрин и през целия ден, а по-младите трябва да си стоят в къщи , да не работят и да пазят възрастните. Другото, коео не мога да разбера е как тези пенсионери с наистина толкова ниски пенсии имат средства всеки ден да пазаруват и то в не малки количества. Ние работещите си стоим в къщи , не работим и се чудим как ще си посрещнем кредитите, сметките и чисто физическото си оцеляване. Пак има нещо сбъркано в системата

  5. Въпреки Вашият коментар на эаповедта на кмета в 15 часа не бях допуснат в магазина на БГ Маркет на ул Л Каравелов при липса на купувачи.За съжаление не зная към кого да се обърна.Моля направете опит да бъде изяснена тази заповед.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина