Приемно семейство вече се грижи за изоставеното бебе в Пловдив

Майката на спасения Мохамед излезе от ареста срещу подписка

Повдигнато ѝ е обвинение, че е оставила без надзор детето си, като с това е създала опасност за физическото и психическото му здраве

Петмесечното бебе Мохамед, което бе изоставено на служебния паркинг на БДЖ на ул. „Д-р Никола Ковачев“ в Пловдив между два автомобила, вече е настанено в приемно семейство. Мярката е временна, докато бъде решена съдбата на момченцето, съобщиха от Социалната дирекция.

По думите на шефката Надя Танев, днес малкият Мохамед е изписан от УМБАЛ „Свети Георги“, където бе откаран след откриването му. Тя поясни пред бнр, че детето е изписано от болницата в добро здравословно състояние и добре развито за възрастта си. До момента родителите му не са потърсили контакт със социалните служби, за да стане ясно какви са намеренията им.

Стана ясно, че до края на седмицата ще бъдат проведени разговори с бащата, тъй като все още няма информация дали е предприел законовата процедура по искане на припознаване на детето. Танева уточни, че  той първо трябва да припознае детето и тогава може да заяви, ако желае, пред Закрила на детето, че иска да го отглежда.

Междувременно от Районна прокуратура – Пловдив съобщиха, че майката – 26-годишната Галя от старозагорското село Обручище, е  освободена от ареста срещу подписка.

Повдигнато й е обвинение, че е оставила без надзор детето си, като с това е създала опасност за физическото и психическото му здраве. Срещу нея е образувано досъдебно производство. Назначени са различни експертизи, предстоят и разпит на свидетели.

Exit mobile version