Бебе е починало в пловдивска болница, час след като е докарано от асеновградската

Бебе на 8 дни от Асеновград е починало в Пловдивската болница. Случаят е от понеделник, но бе потвърден едва днес от д-р Иван Червенков, управител на МБАЛ-Асеновград.

Той обясни, че детето е родено в АГ- отделението на болницата в Асеновград. Три дни след изписването на родилката, бебето е докарано по спешност със затруднено дишане. Лекарите са му направили интубация. При процедурата е открито известно количество мляко в дихателните пътища, което е било отстранено.

Червенков твърди, че след като специалистите са стабилизирали 8-дневното бебе, доколкото това е било възможно, е извикана линейка от Пловдив, която да транспортира детето за лечение, каквото болницата в Асеновград не може да му осигури.

То е настанено по спешност в УМБАЛ „Св. Георги“ в Клиниката по педиатрия. От там съобщиха, че бебето е било с влошени показатели и около час след транспортирането му е починало,  въпреки всички необходими реанимационни дейности, които са му приложени. Аутопсия е извършена в понеделник, но все още няма резултати от нея. Чакат се и резултати от

Извършва се и проверка на документацията по случая. От Министерството на здравеопазването съобщиха, че министър Ананиев е назначил проверка по случая.

Exit mobile version