Подтепето

арт

10 Сеп, 2015

Росен Плевнелиев се влюби в Капана

Президентът остана впечатлен от развитието на квартала по време на неофициална визита

Запозна се с дейните хора в Капана, снима се с граждани и туристи

Росен Плевнелиев се впусна в неофициална обиколка по витите улички на Капана. Воден от кмета на града Иван Тотев, държавният глава с нескрито удоволствие заби токовете си по паважа в артистичния квартал. Сам пожела да посети обновената градска зона и да усети мястото. Както дочухме в последствие- влюбил се е в него.

По време на разходката си Плевнелиев посети няколко от галериите, ателиетата и надникна в някои от заведенията в Капана. Запозна се с много от дейните хора, които развиват квартала. Пред офиса на Едно се срещна с Асен Асенов, после надзърна в бар Котка и Мишка и разбра къде е редакцията на Под тепето. Последваха арт магазин P.A.R.K.S.T.O.R.E. и Ядрото. Пред галерия Ластици президентът се снима със семейство от Пакистан, живеещо към момента в Пловдив. Запозна се с програмата на стартиращата утре Нощ 2015 от организаторката на фестивала Веселина Сариева. Момичетата от клуб Баския  пък му разказаха за предстоящия Капана Фест, за програмата на който президентът прояви сериозен интерес. На улица „Братя Пулиеви” Плевнелиев се срещна и с двигателя на Инкубатор Стефан Горанов, докато той вдигаше знаменцата по улицата за предстоящите фестивални фиести в Капана. Визитата на президента приключи в Terzo Mondo, където собственикът на заведението го покани на обяд.

С двигателя на Инкубатор Стефан Горанов

Пред редакцията на Под Тепето

С кмета Тотев и Асен Асенов пред "Ядрото"

Президента разглежда програмата на "Нощ/Пловдив" 2015, дадена му от Веселина Сариева

С пакистанско семейство, живеещо в Пловдив

В Terzo Mondo

  • 02 Ноев, 2015 | гюрга
    Достойният български Президент, Росен Плевнелиев, европеец и антиръшафилски настроен, патриот и истински българин, както виждам вбеси "прецедентния" продажник- еразиец
  • 11 Сеп, 2015 | прецедент
    Зяпащата персона от снимките е антиреклама на всяко събитие и място. Как изобщо го публикувате този родоостсъпник
Още от рубриката "арт"

Подобни новини