Подтепето

арт

07 Окт, 2015

Наследството на Лучано Павароти идва в Пловдив

Bg Sound Stage & Luciano Pavarotti Foundation с гордост представят Гласовете на Италия
Наследството на Лучано Павароти, представено от феноменалния артистичен директор Франко Драгоне

Най-красивите гласове на Италия пристигат у нас, за да поднесат звезден празничен дух в навечерието на Коледа с поредица от концерти. В края на годината ще се насладим на 12-те най-талантливи  ученици от Фондацията на Лучано Павароти, завладели аудиторията на Париж, Брюксел и Амстердам с италианския стил означаващ красиво пеене - Белканто. 

Българската публика за първи път ще чуе и види виртуозния проект на един от най-търсените в света артистични директори - Франко Драгоне. В своите спектакли той смесва музика, пеене, танци, нови технологии и една история, разказана без думи.  Успехите му започват преди 30 години в Лас Вегас, минават през феноменалната му режисура на Цирк дьо Солей, супер спектаклите му на Селин Дион и „Мечтата“ и стигат до „Танцуващата вода“ – шоуто, овладяло водата в неподозиран до сега мащаб. 

Поредният проект на Франко Драгоне е уникален. Нарича се „Белканто – гласовете на Италия“ и отдава почит на един от най-великите творци – незабравимия Лучано Павароти. Благодарение на този проект приказката за живота и творчеството на най-обичания оперен певец в света продължава да живее.

На сцените на шест български града - София, Русе, Варна, Бургас, Стара Загора и Пловдив за времето от 26 ноември до 1 декември  ще оживеят в стил белканто най-популярните арии от опери на Пучини, Верди, Бизе, Моцарт, Росини, Лехар и Андрю Лойд Уебър. Програмата е оцветена и с изпълнения на класически неаполитенски танци и италиански канцонети. В продължение на близо два часа въображението на публиката ще бъде под влиянието не само от 12-те прекрасни гласа, но и на 6 танцьори и 10-членен класически оркестър.  
Концертът буквално връща зрителите във времето на Павароти, защото те ще имат възможността да видят и  непоказвани видеокадри от личния му архив. Големият майстор на белкантото е държал изключително много на своите ученици и се е чувствал истински горд и щастлив, че има възможност да преподава и остави наследници, чувствал се е благодарен да сподели опита и любовта си към този красив стил на пеене.

Проектът „Белканто – гласовете на Италия“ е изцяло в духа на любимия Лучано Павароти. Той е една истинска топла усмивка на Лучано към публиката, още един поклон на големия майстор на белкантото за нескончаемите аплодисменти на зрителите.
 Турнето в България се организира от продуцентска агенция „БГ Саунд Стейдж“, а билети се продават в мрежата на „Ивентим” и на касите на съответните зали. 

Големият майстор на белкантото Лучано Павароти  е държал изключително много на своите ученици и се е чувствал истински горд и щастлив, че има възможност да преподава и остави наследници. Ще видим и чуем 12-те най-добри ученици на Лучано на живо у нас в спектакъла „Белканто“. На 26 ноември ги гледайте в зала 1 на НДК, 27 ноември в Булстрад Арена Русе, 28 ноември в Двореца на културата и спорта Варна, 29 ноември – Опера Бургас, 30 ноември – Опера Стара Загора и 1 декември – Градски дом на културата „Борис Христов“ в Пловдив. Билети в мражата на Ивентим и на касите на съответните зали!

Уникалния  спектакъл “Белканто“ на 12-те най-добри ученици на Лучано Павароти, ще завладее българската публика не само с прекрасните изпълнения на певците, но и с пищната постановка на Франко Драгоне.  Той  смесва  музика, пеене, танци, нови технологии, разказвайки без думи приказката за живота и творчеството на най-обичания оперен певец в света – незабравимия Лучано. Гледайте  на 26 ноември в зала 1 на НДК, 27 ноември в Булстрад Арена Русе, 28 ноември в Двореца на културата и спорта Варна, 29 ноември – Опера Бургас, 30 ноември – Опера Стара Загора и 1 декември – Градски дом на културата „Борис Христов“ в Пловдив. Билети в мрежата на Ивентим и на касите на съответните зали!

Заредете се с празнично предколедно настроение  с концерта на учениците на Лучано Павароти, коите ще изпеят най-популярните оперни арии  на Пучини, Верди, Бизе, Моцарт, Росини, Лехар и Андрю Лойд Уебър. 
НАСЛАДЕТЕ СЕ НА СПЕКТАКЪЛА „БЕЛКАНТО” на 1 декември в ДК „Борис Христов” – Пловдив, начало 19:30 ч. Билети в билетен център пред Общината и  в системата на „Ивентим”. Цени от 40 до 70 лв. 

Няма направени коментари
Още от рубриката "арт"

Подобни новини