Подтепето

vip

03 Сеп, 2016

Иън Андерсън: За толкова години се промениха само талията и косата ми

Технологиите на записване се промениха, но есенцията на музиката си остава същата

Факт е, че рокът вълнува вече 2 поколения, но нека не се лъжем, той няма чак такова културно звучене. Рокът е бедният, слаб братовчед на балета, например, нека не прекаляваме с него, заяви музикантът

Остава само няколко часа до големия концерт на Иън Андерсън, който ще представи най-доброто от Jethro Tull на сцената на Античния театър. По-рано днес, великият музикант даде официална пресконференция в залата на Община Пловдив, за да разкаже малко повече за концерта и какво предстои от тук нататък.

Срещата на Андерсът с медиите бе осеяна с добро настроение и шеговит тон, а какво самият флейтист заяви: „По-добре е сам да се шегуваш със себе си ...

» повече
23 Мар, 2016

Тед Кочев: Ще държа личната си карта до сърцето

Оказва се, че фамилията му е Цочев, но тя е подменена в Канада

Съпругата му е първата чуждестранна студентка на Нешка Робева

В изключително сантиментален дух премина срещата на големият режисьор Тед Кочев с кмета на Пловдив Иван Тотев. Тя се състоя по-рано днес, а на беседата лентата на времето се превъртя назад в годините, за да се достигне до корените на Кочев в античния град.

Градоначалникът благодари на Кочев за гостуването му у нас и затова, че е прославил не само страната ни, но и Пловдив по целия свят. Режисьорът получи подаръци, а с такива се сдоби и неговата жена, която също присъстваше на събитието. Гост на открития разговор бе и шефът на полицията, старши комисар Христо Разсолков, който ...

» повече
06 Ноев, 2015

Борисов идва в Пловдив

Освещават Колодрума, а Зико става областен

Премиерът на страна ще пристигне в града под тепетата след обяд. Причините за визитата му в античния Пловдив са няколко, а една от тях е освещаването на новата спортна зала- Колодума. Освещаването ще бъде извършено от дядо Николай, а Борисов ще е в компанията на Зико и Тотев.

Премиерът няма как да не обърне поглед и към политическия живот в града, където ще се срещне с представители на ГЕРБ след успеха им на местните избори. Премиерът ще използва визитата си и за да съобщи официално, че Здравко Димитров е новият областен управител на Пловдив. Той ще заеме постът в понеделник, а досегашния областен – Розалин Петков, се връща обратно като зам.-кмет.
В края на ...

» повече
30 Окт, 2015

Фондация Пловдив 2019 с висока оценка от Брюксел

Пловдив се развива в правилна посока, коментира 10-членно международно жури

Месец след проведения предварителен мониторинг на Европейската комисия върху работата на Фондация Пловдив 2019, официалният доклад с конкретните препоръки вече е налице. В средата на септември екипът на Фондацията и зам.-кметът и председател на Управителния съвет г-н Стефан Стоянов, представиха постигнатото до момента и цялостната стратегията за развитие на Пловдив като Европейска столица на културата. „Пловдив е на прав път“ беше основният коментар на 10-членното международно жури непосредствено след представянето на екипа. Прогресът, постигнат до тук, е добър за този ранен етап в реализацията на инициативата. 

Специално място в официалния доклад от срещата е отделено на ползите от спечелването на титлата Европейска столица на културата, които вече са видими ...

» повече
18 Окт, 2015

Крис Норман в Пловдив: лека храна и силно уиски

 Рок легендата се довери на пловдивския шеф готвач Мирослав Дончев

На 19 октомври  новата многофункционална зала „Колодрума“ в Пловдив посреща рок легендата Крис Норман, който ще зарадва публиката както с вечните хитове на групата Smokie, така и с чисто нов репертоар от последния си албум Crossover (на пазара от този септември).

Звездата ще се разходи из Пловдив, а изискванията му за кетъринга са прости: добро уиски, мляко, вода, пресни сокове и плодове, първокачествено българско вино и шампанско. 

За храната си Крис Норман се доверява на майстор готвач Мирослав Дончев. Той ще сътвори за рок легендата специален кетъринг с леки ястия – предимно от риба и зеленчуци от предварително одобреното меню на Berkut Sport&Spa. Шеф Дончев е специалист в приготвянето не ...

» повече
14 Окт, 2015

Грандиозното турне на “Легендите” ще посети Пловдив

След успеха на първите два концерта от националното им турне, супергрупата сформирана от четири поколения топ музиканти ще представи 40-годишната история на българската рок музика в още четири български града:

Пловдив  - 3 ноември - Многофункционална спортна зала „КОЛОДРУМ“, 20:30 ч.
Габрово - 6 ноември - Спортна зала “ОРЛОВЕЦ” , 20:30 ч.
София  - 14 ноември - Зала 1 на НДК, 20:00 ч.
Русе -  10 декември - Зала БУЛСТРАД АРЕНА, 20:30 ч.

Билетите за грандиозните шоута вече са в продажба и буквално се разграбват, след като “Легендите” вдигнаха на крака препълнените летни театри на Варна и Бургас в средата на септември. 
Там, Йордан Караджов от Сигнал, Константин Марков и Стенли от Тангра, Константин Цеков от ФСБ, Митко Кърнев от D2 и Любо Киров представиха ...

» повече
07 Окт, 2015

Наследството на Лучано Павароти идва в Пловдив

Bg Sound Stage & Luciano Pavarotti Foundation с гордост представят Гласовете на Италия
Наследството на Лучано Павароти, представено от феноменалния артистичен директор Франко Драгоне

Най-красивите гласове на Италия пристигат у нас, за да поднесат звезден празничен дух в навечерието на Коледа с поредица от концерти. В края на годината ще се насладим на 12-те най-талантливи  ученици от Фондацията на Лучано Павароти, завладели аудиторията на Париж, Брюксел и Амстердам с италианския стил означаващ красиво пеене - Белканто. 

Българската публика за първи път ще чуе и види виртуозния проект на един от най-търсените в света артистични директори - Франко Драгоне. В своите спектакли той смесва музика, пеене, танци, нови технологии и една история, разказана без думи.  Успехите му започват преди 30 години в Лас Вегас ...

» повече
10 Сеп, 2015

Росен Плевнелиев се влюби в Капана

Президентът остана впечатлен от развитието на квартала по време на неофициална визита

Запозна се с дейните хора в Капана, снима се с граждани и туристи

Росен Плевнелиев се впусна в неофициална обиколка по витите улички на Капана. Воден от кмета на града Иван Тотев, държавният глава с нескрито удоволствие заби токовете си по паважа в артистичния квартал. Сам пожела да посети обновената градска зона и да усети мястото. Както дочухме в последствие- влюбил се е в него.

По време на разходката си Плевнелиев посети няколко от галериите, ателиетата и надникна в някои от заведенията в Капана. Запозна се с много от дейните хора, които развиват квартала. Пред офиса на Едно се срещна с Асен Асенов, после надзърна в бар Котка ...

» повече
23 Юли, 2015

HEINEKEN- LEGENDARY PLAN

Отворен ли си да преживееш необикновен ден в любимия си град?

Не е толкова важно какво се случва в града, а как ти си взаимодействаш с него. Един истински градски insider може да жонглира с местата и събитията така, че да няма и един скучен ден. Защото, ако искаш да изживееш един по-различен ден в който и да е град, инициативата трябва да дойде от теб.
Както героя в последния клип на Heineken — The City, който превръща обикновен туристически ден в Париж в обиколки на подземия и потайности.


» повече
30 Апр, 2015

Васил Петров с благодарствено писмо от Хърби Хенкок заради концерт в Пловдив

Музикантът празнува Международния ден на джаза и рождения си ден довечера под тепетата

В навечерието на рождения ден на Васил Петров, мениджмънта му получи благодарствено писмо от Хърби Хенкок за инициативата за провеждане на концерт по повод Международния ден на джаза, който ще се проведе тази вечер в Пловдив. Международния ден на джаза е под егидата на световната организация за културното наследство ЮНЕСКО, на която емблематичният пианист е посланик на добра воля.

"Много сме благодарни, че се присъединихте към нас тази година-моля приемете нашите най-добри пожелания както планирате отпразнуването на празника в  седмиците и месеците който предстоят" така завършват писмото си Хърби Хенкок, посланник на добра воля към Юнеско и Томас Картът, президент на Телиноис джаз  институт.

Подробности четете в ...

» повече