Подтепето

вашите снимки

09 Авг, 2017

Така изглежда билет за електронно таксуване (СНИМКИ)

Издава се от мобилен касов апарат в превозното средство

Има и по-прости, и по-ефективни системи за таксуване на пътниците в масовия градски транспорт. И с тях „не е открита топлата вода“, не са сложни за управление и не струват милиони левове. Освен това не е нужно да чакаш испанци няколко години, за да ги пуснат.

Показва го разходка в близкия областен център – Пазарджик. Хората в града, който според класациите е чак на 15-то място по големина в страната, пътуват вече две години с електронни билети. Те се издават от мобилен касов апарат в колите на Тролейбусен транспорт.

Да, в малкия град този вид екологичен транспорт е общинска собственост, бе изграден в годините на демокрацията и  не само че е запазен, но се развива.

Само за сравнение ще припомним, че тролейбусният транспорт в Града на тепетата е направен през 50-те години на XX век и унищожен в съвременното настояще.       

Електронно таксуване в пловдивския масов градски транспорт, планирано да заработи през април 2016-а, още не е стартирало.   

  • 09 Авг, 2017 | "Градът" със затихващи функции се управлява от КЛЕПТОкрация
    Великолепно развитата през комунизАма тролейбусна мрежа беше -както всичко "обществено" (не ме карайте да откупувам обратно на ПАЗАРНИ цени ТЮТЮНА)– изоставена, занемарена и засрана до състояние на боклук. За да бъдела стопанисвана трябвало да се приватизира. След което патакламите между мутрите ("жертви" от жиците = сякаш от дизелите жертви няма!) доведоха до победа на Автобуси, на Асфалти и на Велосипедни МАФИИ. Хак ни е
  • 09 Авг, 2017 | ---
    В Плевен също се издават от мобилни касови апарати ... но тук нали е Пловдив и трябва да се крият обороти ... на е неприложимо
Още от рубриката "вашите снимки"

Подобни новини

22 Май, 2018

Нов срок за електронното таксуване в градския транспорт на Пловдив – през септември

Въпреки че системата не работи в цялост, за миналата година са продадени е-карти за 700 000 лева

По 9 линии на градския транспорт вече е въведено, заяви ресорният зам. - кмет

Близо три месеца след конкурса за тринадесетте линии и тръгването на новите автобуси по тях, курсовете още липсват по електронните табла. При подписването на договора в края на февруари зам.-кметът по транспорт Златин Велев обяви, че оборудването на колите ще започне в началото на март, като монтажът трябва да се извърши от испанската фирма "Индра", а разходите по монтирането и окабеляването са за сметка на превозвачите. Оказа се, че срокът за това е разтегливо понятие, както всичко в Големия транспортен проект на Пловдив.

„До края на месец септември се ...

» повече