Подтепето

вашите снимки

12 Сеп, 2017

По северното корито на Марица прясно разрушена ограда

И отсечени дървета

Състоянието на булевард Марица – Север не отстъпва на южната част на пътя със същото име. Това е обединяващото между двете части на града, разделени от реката.

Дали с разрушаването на десетилетната ограда се получава приобщаването на поречието към града?!

Снимката с пресните разрушения е направена в понеделник до паркинга отдясно на Панаира. Ясно личи, че част от разрушенията са причинени от отрязаните дървета.

Очаквайте реакцията на кметство „Северен“, под чиято опека е тази част на булеварда.   

  • 12 Сеп, 2017 | ДА ОПАЗВАМЕ направеното - БЕЗ да "приобщаваме"
    Безумните "проекти за СОЦИАЛизиране" (пардон, комунизиране) на Марица отклоняват европейски средства (т.е. НАШИ) от по-смислени дейности като например ПОДДЪРЖАНЕ. Виж Пощата, Концертната, КОСМОС, Изложбената (а ТЮТЮНА?). Мариза е ОЗАПТЕНА още от комунистическо, не се бъзикайте: "Дали с разрушаването на десетилетната ограда се получава приобщаването на поречието към града?!"
Още от рубриката "вашите снимки"

Подобни новини

11 Сеп, 2017

От район „Централен“ реагираха незабавно на сигнала за пешеходната зона край реката

Зоната е облагородена тази сутрин

Капиталови ремонти от страна на кметството между двата моста няма как да има, поради планирани намеси в рамките на проекта „Приобщена река“, част от програмата на ОФ „Пловдив 2019“

Оплакването на пловдивчани, във връзка със състоянието на пешеходната алея на южния бряг на река Марица, е постъпило в администрацията на район „Централен“ на 4-ти септември, съобщиха от кметството за Под тепето. Днес вече районът е облагороден.  

Припомняме, че в неделя ви запознахме със сигнал на жители на район „Централен“ от  бул.“Марица-юг“, които бяха недоволни от окаяното състояние на алеята покрай коритото на реката. Хората писали до всички ОП-та, кметството и твърдяха, че още чакат отговор. Проверката ни обаче показа друго.

Показа, че кметът Георги ...

» повече
10 Сеп, 2017

Приобщаваме реката, ама друг път

Месеци наред алеята за пешеходци между моста на УХТ и Герджика е в окаяно състояние (ГАЛЕРИЯ)

За това алармират десетки семейства, които живея в района

Хората писали до всички ОП-та и кметството, още чакат отговор

Преди няколко дни от Общинска фондация „Пловдив 2019“ обявиха, че е единствено по частта от апликационната книга за приобщаване на реката има недостиг на проекти. Явно и от управата на града са изоставили района на реката, тъй като напоследък освен с рязане на тополи, не се изявяват с друга дейност там.  

В редакцията ни за пореден път получаваме писмо с апел за помощ от южния бряг на Марица. Жители на район „Централен“ по бул.“Марица-юг“ са недоволни от окаяното състояние на алеята покрай коритото на ...

» повече
10 Авг, 2015

Приобщаваме Марица от Гребната до моста на Адата

Снимка: Здравко Митев
Общината получи съгласуване от Басейнова дирекция за социализиране на реката. Това е последния орган, който трябва да съгласува проекта за коритото на река Марица.

Проектът ще обхване 10 километрова отсечка от Гребния канал до бента след моста на Адата. Пловдив все повече се доближава до това да социализира коритото на реката. Процедурата на проектиране на река Марица е на стойност 250 хил. лв. като се планира до края на следващата година да има изготвен готов проект.

Социализирането на реката предвижда 4 етапа, като са разделени средно по 2 км., които ще касаят и двете брегови ивици, заедно с укрепващите диги. Надяваме се през следващите няколко години, пловдивчани да могат да се радват на реката по един много по-различен начин, сподели ...

» повече