Подтепето

вашите снимки

26 Апр, 2018

Автоджамбазите на линейката се оказаха двама младежи

Откриха откраднатия реанимобил изоставен в София, засекли го по GPS – системата

Оказа се, че става дума за прословутата линейка, която бе преследвана за висока скорост миналата година

Линейката, която бе открадната снощи от паркинга на бул. „Христо Ботев“ 2 пред частния Център за неотложна помощ на Евромед, е била открита днес. Реанимобилът е засечен по GPS – системата в столицата, където е изоставен пред болница „София“.  

Охранителни камери на центъра са запечатали кражбата. Автоджамабзите се оказали млада двойка – момче и момиче. На записите се виждало как пристигат със скъпо возило, правят си селфита пред линейката, а по късно се връщат и момчето успява да отвори колата на частната медицинска помощ.

Полицията вече е иззела записите от охранителните камери и разследва случая. Припомняме, че липсата на линейката е установена снощи около 22,30 часа

По непотвърдена официално от разследващите информация отнетата линейка е същата, която бе преследвана от КАТ за висока скорост без лекарски екип в нея.

Ето историята на линейката с шофьора джигит от архивите на разследващите и съда: „На 20 януари м.г.,в 13,49 ч. в “БНМП ЕВРОМЕД 6190 ГППМП” ООД е прието повикване за медицински транспорт от  Скутаре до гр. Пловдив. Около 16,00 часа служители на сектор “Пътна полиция” констатират, че специален автомобил – линейка с рег.№ РВ8588РС, се движи по бул. ”България” като използва специален режим – звуков и светлинен сигнал, преминава през кръстовището на бул.”България” и ул.”Победа” на червен сигнал на светофарната уредба и продължава в посока запад. При изравняване с автомобила, полицейските служители установяват, че водачът е сам и липсва лекарски екип, отказва да се подчини на полицейско разпореждане и продължава към селото. За него са получавани сигнали, че управлява автомобилите, собственост на дружеството, използвайки неправомерно звуков и светлинен сигнал и създава предпоставки за пътнотранспортни произшествия. Предупреждаван е многократно на основание чл. 56 от ЗМВР да не допуска подобни нарушения.

Същевременно е изяснено, че автомобилът, шофиран от мъжа не е част от автопарка на ЦСМП – Пловдив. Съгласно чл. 11 от Закона за лечебните заведения “БНМП ЕВРОМЕД 6190 ГППМП” ООД, има право да извършва единствено дейности, свързани с: диагностика, лечение, рехабилитация и наблюдение на болни, консултации, профилактика и диспансеризация.“

В изявление за БНР по-рано днес собственикът на линейката д-р Георги Георгиев каза, че полицията е действала много бързо. Той отрече да има финансови поражения и допусна варианта някой да се е опитал да си направи шега с него.

  • 26 Апр, 2018 | Пешо
    Предупреждаван е многократно на основание чл. 56 от ЗМВР да не допуска подобни нарушения. УОШ,УОШ ШИФЙОР!!!
Още от рубриката "вашите снимки"

Подобни новини

26 Апр, 2018

Откраднаха линейка в Пловдив

Автомобилът е изчезнал, докато е бил паркиран пред Центъра за неотложна помощ

Неизвестни извършители са задигнали линийка от централен пловдивски булевард. Автомобилът е бил паркиран пред Центъра за неотложна помощ на бул. "Христо Ботев" 2.

Сигналът е подаден във Второ РУ. Според информацията за времето от 11 ч. до 22.30 ч. вчера била отнета противозаконно линейка. По случая е образувано досъдебно производство. Работата по изясняването на сигнала продължава, предстои преписката да бъде внесена в Районната прокуратура.

» повече
16 Юли, 2017

Хеликоптер докара чуждестранен войник в УМБАЛ „Св. Георги“

Полицията в Пловдив оказа съдействие

Около 13.45 часа в събота полицейски екипи са били ангажирани в осигуряване на безопасното преминаване на линейка от хеликоптерната площадка на УМБАЛ „Св. Георги“ до сградата на здравното заведение. Това съобщиха от Областната дирекция на полицията в Пловдив.

По предварителни данни, организацията била създадена поради транспортиран с вертолет чуждестранен военнослужещ.

По всяка вероятност става дума  за военен от съюзническия контингент, който е в авиобаза Граф Игнатиево.

Съобщението за оказано полицейско съдействие бе разпространено с изричното уточнение, че няма причина и повод, които да създават тревога у живущите в района.

» повече
21 Мар, 2017

Полицията в Пловдив сгащи шофьор на линейка да кара сам с включени сирени


Отказал да се подчини на полицейско разпореждане

На 20 януари,в 13,49 ч. в “БНМП ЕВРОМЕД 6190 ГППМП” ООД е прието повикване за медицински транспорт от с. Скутаре до гр. Пловдив. Около 16,00 часа служители на сектор “Пътна полиция” констатират, че специален автомобил – линейка с рег.№ РВ8588РС, се движи по бул. ”България” като използва специален режим – звуков и светлинен сигнал, преминава през кръстовището на бул.”България” и ул.”Победа” на червен сигнал на светофарната уредба и продължава в посока запад. При изравняване с автомобила, полицейските служители установяват, че водачът е сам и липсва лекарски екип, отказва да се подчини на полицейско разпореждане и продължава към селото. За него са получавани сигнали, че управлява автомобилите, собственост на дружеството, използвайки ...

» повече