Подтепето

темида

07 Мар, 2018

ВКС: Окончателната присъда на Асен Гюргенчев е 2 години и 8 месеца затвор

Младежът причини смъртта на жена в навечерието на Великден на зебра в Пловдив

Ученикът няма право да управлява кола за срок от 5 години

Върховният касационен съд остави  в сила решение на Апелативен съд – Пловдив, потвърждаващо присъдата на Окръжен съд – Пловдив, с която  Асен Гюргенчев е осъден на лишаване от свобода за срок от две години и осем месеца при общ режим.

С присъда от 3.07.2017 г. Окръжен съд – Пловдив  призна Асен за виновен в това, че на 13.04.2017 г. в гр. Пловдив на бул. „Шести септември“ при управляване на моторно превозно средство – лек автомобил марка „Тойота“ модел „РАВ4“, е нарушил правилата за движение по пътищата, а именно:

чл. 20 ал.2 изр. 1 от ЗДвП / Водачите на пътни превозни средства са длъжни при избиране скоростта на движението да се съобразяват с атмосферните условия, с конкретните условия за видимост, за да бъдат в състояние да спрат пред всяко предвидимо препятствие/ и

чл. 119 ал.1 от ЗДвП / При приближаване към пешеходна пътека водачът на нерелсово пътно превозно средство е длъжен да пропусне преминаващите по нея пешеходци, като намали скоростта или спре/,

като е причинил по непредпазливост смъртта на Б. К., като деецът е избягал от местопроизшествието и деянието е извършено на пешеходна пътека, поради което на основание чл. 343 ал.3 б. „б“ пр.1, вр. ал.1 б. „в“ вр. чл. 342 ал.1 от НК, вр. с чл. 373 ал.2 от НПК, вр. с чл. 58а, ал.1 вр. с чл. 54 от НК го осъжда на лишаване от свобода за срок от две години и осем месеца при първоначален общ режим.

На основание чл. 343 г от НК Окръжен съд – Пловдив наложи на подсъдимия и наказанието „лишаване от право да управлява МПС“ за срок от пет години.

Делото бе разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие – глава XXVII, чл. 371, т.2 от НПК, след като подсъдимият призна изцяло фактите, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт, като се съгласи да не се събират доказателства за тези факти.

Присъдата е окончателна.

Няма направени коментари
Още от рубриката "темида"

Подобни новини

22 Авг, 2017

Това е историята на една пътека, която пази човешки животи или как някой трябва да умре, за да се случат нещата

Правят легнал полицай на зебрата, където загина жена на бул. „Шести септември“

Инициативна група от квартала се съгласи средствата, заделени за повдигната пешеходна пътека до ОУ “Д-р Петър Берон“, да бъдат пренасочени, след безуспешна 4-годишна борба това да стане пред училището

От 15 септември по булеварда край училището максимално разрешената скорост ще е 30 км/ч, увериха от районното кметство

Таня Грозданова

Акцията през 2013-таПешеходната пътека на бул. „Шести септември“ до заведението Вижън, където в навечерието на Великден загина жена, пометена от шофьор гимназист, ще бъде повдигната. Това обяви зам.-кметът по транспорт на Пловдив Златин Велев преди дни. „Има предложение за такава, което е разгледано и вече е изработен проект,“ разказа той. 

Под тепето разбра, че „легналият полицай“ на шосето до ...

» повече
17 Май, 2017

Пуснаха под гаранция пловдивчанката, убила пътния полицай

40-годишната Катя е с отнета книжка и забрана за напускане на страната

Паричната гаранция е в размер на 10 000 лева

Над 500 униформени изпратиха с почести колегата си

Полицаите организираха в социалните мрежи кампания за набиране на средства за семество Палазови

Пловдивчанката, която прегази с джипа си пътен полицай в събота край парк Лаута е пусната под парична гаранция. Това става ясно от съобщение на Пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив.

С постановление на наблюдаващия прокурор при Окръжна прокуратура от днес  спрямо обвиняемата е взета мярка за неотклонение “Гаранция” в размер на 10 000 лв. Наложена ѝ е забрана да напуска пределите на Република България, като е постановено да бъде отнето временно свидетелството ѝ за управление на моторно превозно средство ...

» повече
27 Апр, 2017

Няма и предупредителен знак за пешеходната пътека-убиец на „Шести септември“

По време на следствен експеримент вещо лице забеляза липсата

Светофарът пък не работи от 3 години, за сметка на това тротоарът е пълен с табели за платени паркоместа и синя зона

Знаците, носещи пари на общинската хазна са в изобилие, а тези за безопасност на хорат, които пълнят хазната, ги няма  

Таня Кънева

Жители на район „Централен“, в квартала до бившето кино Фламинго, питаха служителите на реда, които в сряда извършваха следствен експеримент на пешеходна пътека на бул. „Шести септември“, дали са отразили в протокола, че светофара на зебрата не работи. Те им отговориха да отнесат въпроса до общината.

Хората твърдят, че нееднократно са подавали сигнал за това, но няма действия от ответната страна. Припомняме, че Под тепето също повдигна ...

» повече
14 Апр, 2017

15 видеокамери са заснели колата прегазила жената на пешеходната пътека на бул. „Шести септември“

Едно единствено цвете е оставено на мястото на произшествието

В момента тече разследване от Второ районно

Не е ясно дали жертвата има роднинска връзка със собственичката на заведение "Vision"

61-годишната Бонка Куманова, която бе прегазена от автомобил на пешеходна пътека в центъра на Пловдив миналата вечер е работила в заведение “Vision”, в непосредствена близост до дома си. Тя е била служител в кухнята на заведението и е отивала до магазина на ул. „Данаил Николаев“ по време на смяната. Няма информация Бонка да е имала роднинска връзка със собствениците на заведението, както се твърди.

Хората в квартала са потресени от случилото се и коментират темата на дълго и широко. Магазинерки, от намиращите се наблизо търговски обекти, заявяват, че са видели автомобилът ...

» повече