Подтепето

темида

20 Апр, 2017

Убиецът край Цалапица се призна за виновен

Георги Маленов призна пълната си вина за тежката катастрофа, в която починаха двама души

Младежът е бил под влияние на наркотични вещества

Наказван общо 18 пъти за нарушение на Закона за движение по пътищата

Тежка катастрофа край Цалапица отне два живота на 23.08.2016г. Обвинен за произшествието е 26-годишният Георги Маленов, който се е врязал в автомобил, в който са пътували служители на „МИГ Инженеринг“. В резултат на инцидента, двама от общо петимата души в автомобила са починали на място, а други трима са със средни и тежки телесни повреди.

Тази сутрин, под покрива на Окръжния пловдивски съд, Маленов призна напълно вината си и помоли съдебния състав да не се събират повече доказателства по случая. Прокуратурата разясни, че макар с чисто съдебно минало и неосъждан, характеристичните данни на обвиняемия никак не са одобрителни. Той е бил санкциониран общо 18 пъти за нарушение на Закона за движение по пътищата, като в два от тях е бил под въздействието на алкохол. В последната катастрофа, която се оказа фатална за двама 50-годишни мъже, Маленов е шофирал в населено място с превишена скорост, а именно 100 км./ч.

Освен като неразумен шофьор, младежът е санкциониран и за държане на наркотични вещества, като в залата на Темида стана ясно още, че по време на катастрофата той е бил под въздействието на амфетамин и марихуана.

В залата присъстваха освен родителите на Георги Маленов, така и семействата на пострадалите и загиналите, които се надяват на справедлива присъда. След като обвиняемият се призна за виновен, една от вдовиците скочи срещу него, мислейки си, че убиецът на съпруга и ще сключи сделка със съда, но нейният адвокат и съдията подробно и разясниха, че това не е така и единственото, което ще се направи след пълните признания е присъдата да бъде намалена с 1/3.

В края на заседанието, частните обвинения, общо 5 на брой, заедно с държавното такова, поискаха за убиецът лишаване от свобода за 12 години, както и заплащане на щетите по автомобилът, с който са пътували служителите на „МИГ Инженеринг“, в размер на 10 000 лева и поемане на пълните разноски по делото.

Предстои съдът да се поизнесе.

Няма направени коментари
Още от рубриката "темида"

Подобни новини

12 Авг, 2017

Увеличиха присъдата на бургазлията с БМВ-то, който уби работници на строителна фирма край Цалапица

Георги Маленов блъсна служебен бус, а при катастрофата загинаха двама мъже и още трима бяха тежко ранени през август миналата година

Апелативен съд – Пловдив увеличи наказанието на Георги Маленов, определено с присъда на Окръжен съд – Пловдив, от осем на ДЕВЕТ ГОДИНИ И ЧЕТИРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за причинената катастрофа на 23.08.2016 г. в с. Цалапица, обл. Пловдивска.

Според второинстанционния съд наказанието, което подсъдимият Георги Маленов следва да изтърпи, е ЧЕТИРИНАДЕСЕТ ГОДИНИ ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, но тъй като по делото е проведено съкратено съдебно следствие, по закон санкцията задължително се намаля с една трета.

В мотивите на Апелативния съд е посочено, че първоинстанционният съд необосновано е преценил наличието на баланс на отегчаващи и смекчаващи обстоятелства.   Сами по себе ...

» повече