Подтепето

темида

05 Мар, 2015

Темида отнесе убиеца на Паоло

Апелативният съд реши: 6 години затвор за Георги Сапунджиев

Пловдивският апелативен съд прати убиеца на Паоло- Георги Сапунджиев в затвора за 6 години. Темида произнесе решението си днес, като апелативните магистрати увеличиха присъдата на предната инстанция почти двойно. Колегите им от Окръжния съд в Стара Загора наказаха Сапунджиев с 3,4 г. лишаване от свобода. Тройният апелативен състав се мотивира с тежестта на престъплението. За да приеме това обвинение за установено, съдът се позова на събраните по делото доказателства, от които е видно, че след първоначалния удар с пострадалото дете, подсъдимият изобщо не е реагирал и не е преустановил движението си, като в резултат на това е продължил напред и е прегазил детето на пешеходна пътека. Според становището на експертите по делото, ако подсъдимият е реагирал на първоначалния удар със задействане на спирачките, не би се стигнало до влачене на велосипеда и детето и прегазването му на пешеходна пътека, гласи решението на съда. Сапунджиев има 15-дневен срок да обжалва пред ВКС.

Родителите на загиналия под гумите на Сапунджиев 4-годишен Паоло бяха подкрепени от много старозагорски и пловдивски майки. Те настояваха за максимална присъда от 10 години за кървавия шофьор. Според тях цинизмът, арогантността и безхаберието трайно се превръщат в ценности в България, а това не бива да бъде допускано.

 

 

  • 06 Мар, 2015 | az
    малко му е това на тоя наглец, колко пъти го дават да си кара колата нагло и безцеремонно, но ще си получи заслуженото накрая... според мен на такива трябва да се отнема книжката до живот
Още от рубриката "темида"

Подобни новини

12 Юли, 2018

Георги Сапунджиев, убил 4-годишния Паоло, ще излежи цялата си присъда

Окръжен съд - Стара Загора е постановил предсрочното му освобождаване, но Апелативният съд го отменя

Пловдивският апелативен съд отмени условното предсрочно освобождаване на Г. С., постановено от Окръжен съд – Стара Загора. Така той ще трябва да изтърпи остатъка от наложеното му наказание, което е шест години лишаване от свобода за това, че  на 02.06.2014 г. при управление на МПС е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на малолетното дете П. И.

Въззивният съдебен състав прие, че спазването на установения в затвора ред и трудовата ангажираност на осъдения по време на изтърпяване на наложеното му наказание не са достатъчни доказателства за неговото поправяне. За добро поведение на Г.С. е бил  променен режима на изтърпяване на ...

» повече