Специализираната прокуратура пое проверката на Колодрума

Темида

Проверката за законността на разходваните средства по време на изграждането на Многофункционална спортна зала Колодрума в Пловдив поема по пътя на проверката за Зоопарка.

Специализираната прокуратура в столицата поема проверката за злоупотреби при строителството на Колодрума, потвърди за Под тепето говорителят на главния прокурор на републиката Румяна Арнаудова.

До тук се стигна след решението на Върховна касационна прокуратура от 22 май тази година преписката за начина на изразходване на средствата при строителството на спортната зала да се върне на Окръжна прокуратура – Пловдив. Последното стана ясно в отговор на питане на депутата Славчо Атанасов.

Припомняме, че разследването за разходваните средства по изграждането на залата се провеждаше с месеци, като според Окръжната и Апелативна прокуратури в Пловдив не бяха открити нарушения. ВКС обаче отмени и двата акта като необосновани и върна преписката за ново разглеждане в Окръжната прокуратура. Върховна касационна прокуратура се позова на констатирани в доклад от 2015-а година на „Агенцията за държавна финансова инспекция“ нарушения. Окръжна прокуратура остави без движение преписката.

След всичко това главният прокурор Сотир Цацаров е изпрати преписката за Колодрума в Специализираната прокуратура в София.

Споделете ни във:

1 thought on “Специализираната прокуратура пое проверката на Колодрума

  1. оставете счетоводството: НЕНУЖНА инфраструктура за Гинес каза:

    Вместо да издребняват в пресмятанията редното е да се произнесат ЗА КАКЪВ ДЯВОЛ Е ЗАТРЯБВАЛ ВЕЛОДРОМ като никакви състезатели няма в Града (на какви Вело-ОРТАЦИ уйдисваха за наша сметка?) когато нямаме даже ХИПОДРУМ да топуркаме с магаренцата си, нито КОРИДА арена за бикове? Защо наричат тенекията „много“функционална, щом тя за нищо друго не става с идиотския дизайн сглобен по каталози, а велосипедисти НЯМА ОТКЪДЕ?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.