Подтепето

темида

23 Апр, 2018

Шефът на полицията в Раковски влезе в съда с гордо вдигната глава (СНИМКИ)

Адвокатът му поиска да се запознае с материалите, тъй като не са му били предоставени до момента

Началникът на Районното управление на полицията в град Раковски влезе в залата на Окръжен съд-Пловдив с белезници и високо вдигната глава. Георги Илиев не изяви претенции да не бъде сниман и премина в пълно мълчание покрай репортерите, воден от петима съдебни охранители. Пловдивският окръжен съд в момента гледа искането на Окръжна прокуратура – Пловдив за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо Илиев, срещу когото е повдигнато обвинение за престъпления по чл. 302 т.1 и т.2 б. "А“ във връзка с чл. 301ал.2 вр. ал.1, вр. чл. 20 ал.2 вр. ал.1 от НК.

Защитата на Илиев поиска отлагане на делото за разглеждане на мярката му за неотклонение. Адвокат Стоян Донков поиска да се запознае с материалите, тъй като не са му били предоставени до момента. Шефът на районното също помоли да остане в залата през това време защото и той не е запознат. Съдът даде половин час почивка.

В залата дойдоха и двамата му подчинени полицаи, които са на свобода с мярка парична гаранция по същия случай за изнудване на търговец на нелегални цигари.

Очаквайте подробности

Няма направени коментари
Още от рубриката "темида"

Подобни новини

28 Юни, 2018

Шефът на Районното в Раковски отново в ареста

Апелативен съд измени мярката му

Пловдивският апелативен съд отмени определението на Окръжен съд- Пловдив, с което на 22 юни беше изменена мярката за неотклонение на Георги Илиев от „задържане под стража“ в „парична гаранция“ от 2000 лв. Съдът остави в сила първоначалната му мярка „задържане под стража“.

Срещу Илиев е повдигнато обвинение за вземане на подкуп чрез изнудване посредством злоупотреба със служебно положение.  

Магистратите приеха, че  въпреки отстраняването му от  длъжността началник на РУ на МВР гр.Раковски, при по-лека мярка за неотклонение обвиняемият  би имал  възможност да извърши престъпление, насочено към манипулиране на доказателствата по делото, включително като  въздейства на свидетели.

Според събраните до момента данни по делото Георги Илиев е организирал конспиративна и широкомащабна  операция по изпълнение на ...

» повече
23 Апр, 2018

Шефът на полицията в Раковски остава в ареста

Можело да повлияе на разследването

Защитата: Буди недоумение фактът, че сигналът за престъплението е подаден във „Вътрешна сигурност“ веднага след като е било извършено, а операцията е реализирана след 1 година и 2 месеца

Искам по-лека мярка. Това бяха единствените думи на началникът на Районното управление на полицията в град Раковски Георги Илиев пред Пловдивския окръжен съд днес, по време на заседанието за определяне на постоянната му мярка за неотклонение. Прокуратурата поиска той да остане в ареста, а съдът уважи това.

Наблюдаващият прокурор по делото Анна Викова подчерта, че се касае за тежко умишлено престъпление-подкуп от 20 хиляди лева, за което има показания от двамата му подчинени полицаи Желязко Колев и Валентин Гоцев. Те са направили самопризнания пред съдия, че ...

» повече
23 Апр, 2018

Съдът решава дали да остави в ареста шефа на Районното в Раковски

На рекета разследващите се натъкнали след задържането на други двама полицаи през 2017-а. Стефан Модев и Петър Атанасов са обвинени във въоръжен грабеж. (снимка: архив)

Окръжен съд – Пловдив ще разгледа искането на Окръжна прокуратура – Пловдив за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Георги Илиев.

Припомняме, че началникът на Районното управление на полицията в град Раковски е задържан с прокурорско постановление във връзка с разследване на случай на корупция и изнудване.

Според данни на прокуратурата е бил поискан подкуп от търговец на нелегални цигари в размер на 20 000 лева. Търговецът е ограбен през  декември 2016 година в района на Лаута в Пловдив. От нелегалния търговец са взети няколко мастербокса с цигари, пари и лични вещи на стойност 41 000 лева. Същият получил по-късно през март 2017 година телефонно обаждане от служител на 6 РУ в Пловдив и е бил извикан да се ...

» повече
20 Апр, 2018

Полицейският рекет в Раковски изскочил след ареста на полицаите Стефан Модев и Петър Атанасов през юни 2017-а

Съвместните действия на прокуратурата, разследващите и Вътрешна сигурност продължили 10 месеца преди да се стигне до задържането на шефа на РПУ-то и двамата полицаи

Касае се за случай на корупция - грубо, тежко криминално престъпление, с тези думи откри нарочния брифинг на Окръжна прокуратура – Пловдив прокурор Румен Попов, които оповести данни по случая от четвъртък, когато трима души, сред които и началникът на Районното управление на МВР в Раковски, бяха задържани.

Попов припомни, че миналата година през месец юни 2017-а бяха задържани полицаите Стефан Модев и Петър Атанасов по обвинение във въоръжен грабеж на няколко мастърбокса цигари без бандерол. По време на това разследване са установени още два грабежа по сходен начин.

Установени са двамата пострадали търговци, които са дали показания ...

» повече
20 Апр, 2018

Шефът на полицията в Раковски и двамата му подчинени изнудвали търговци на нелегални цигари


Тримата униформени са отстранени от работа

Задържаният началник на Районното управление в Раковски Георги Илиев е прибрал 20 000 лева подкуп от търговец на цигари без бандерол и дал по 1000 евро на подчинените си оперативни работници Валентин Гоцев и Желязко Колев. Това каза Окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов на брифинг днес. Прокуратурата изнесе подробности по разследването за корупционно престъпление от полицейски служители.

Гоцев и Колев са с мярка „парична гаранция“ за шефа им предстои да се определи мярка за неотклонение.

Очаквайте подробности.

» повече