Съдът решава дали да остави в ареста шефа на Районното в Раковски

Темида

На рекета разследващите се натъкнали след задържането на други двама полицаи през 2017-а. Стефан Модев и Петър Атанасов са обвинени във въоръжен грабеж. (снимка: архив)

Окръжен съд – Пловдив ще разгледа искането на Окръжна прокуратура – Пловдив за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Георги Илиев.

Припомняме, че началникът на Районното управление на полицията в град Раковски е задържан с прокурорско постановление във връзка с разследване на случай на корупция и изнудване.

Според данни на прокуратурата е бил поискан подкуп от търговец на нелегални цигари в размер на 20 000 лева. Търговецът е ограбен през  декември 2016 година в района на Лаута в Пловдив. От нелегалния търговец са взети няколко мастербокса с цигари, пари и лични вещи на стойност 41 000 лева. Същият получил по-късно през март 2017 година телефонно обаждане от служител на 6 РУ в Пловдив и е бил извикан да се яви там, където му е връчена призовка за разпит в Районното на град Раковски за 15 март, където е бил изнудван.   

По информацията от дирекция Вътрешна сигурност на МВР, началник Георги Илиев е твърдял пред разследващи, че също е взел 1000 евро. Къде са оставалите пари тепърва ще се установява.

Срещу него е повдигнато обвинение за престъпления по чл. 302 т.1 и т.2 б. „А“ във връзка с чл. 301ал.2 вр. ал.1, вр. чл. 20 ал.2 вр. ал.1 от НК.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.