Подтепето

темида

08 Ян, 2018

Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу фермера, убил пастира си за две овце

Собственикът на стадото се афектирал, че овчарят му е загубил две бременни овце и го пребил

Трагедията се разигра през март 2017 година в асеновградското село Козаново

36-годишният пловдивчанин може да получи доживотна присъда

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе за разглеждане в Окръжен съд – Пловдив обвинителен акт срещу Ивелин Андонов, на 36 г., от Пловдив за това, че на 30.03.2017 г., в с. Козаново, обл. Пловдивска, умишлено е умъртвил другиго – Георги Михайлов Михайлов, на 56 години, като убийството е извършено по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост. Смъртта на Георги е настъпила на 01.04.2017 г., касае се за престъпление по чл. 116, ал.1, т.6, пр. 2 и пр. 3, вр. чл. 115 от Наказателния кодекс.

Причината за убийството е, че собственикът на обора много се е ядосал за това, че овчарят му е загубил две бременни овце, обясни след ареста на фермера Ивелин пловдивския прокурор Галина Андреева.

Припомняме, че 36-годишният собственик на стадото бе задържан няколко часа след като пострадалия починал в болницата в Асеновград. Андонов бе в ареста за 72 часа, а по-късно му бе постановена мярка за неотклонение „Гаранция” в размер на 5000 лева, взета от Окръжен съд – Пловдив и потвърдена от Апелативен съд – Пловдив.

Най-тежкото предвидено от закона наказание за извършеното от обвиняемия Андонов престъпление е доживотен затвор без замяна.

Няма направени коментари
Още от рубриката "темида"

Подобни новини

03 Апр, 2017

Разкриха жестоко убийство за часове

Задържаха 36-годишен пловдивчанин за тежкото престъпление

Жестоко убийство в село Козаново бе разкрито за часове от криминалисти, разследващи полицаи от Пловдив и дежурен прокурор. След провеждане на активни оперативно-издирвателни мероприятия, сформираният разследващ екип установи извършител на убийството на 56-годишния Георги М., извършено в стопанска постройка в Козаново на 31 март. Задържан е пловдивчанинът Ивелин А. на 36 г. Той бил задържан няколко часа след като пострадалият е починал в болница в Асеновград. Ивелин е привлечен към наказателна отговорност за това, че в периода 30-31 март умишлено е умъртвил другиго – 56-годишния Георги М., като смъртта е настъпила на първи април в резултат на нанесени множество удари в главата и тялото на пострадалия.

Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с ...

» повече