Производител на бисквити, ползвал снимка на Цвети и Григор, е осъден на глоба

Темида

Магистратите: Слагането на логото на бисквитите върху снимките на тенисистите се цели популяризирането на продукта, базирано на известността им

Върховният административен съд подвърди санкция за заблуждаваща реклама, съобщиха от Активни потребители. Глобата е за компанията „Монделийз България Холдинг“ АД и е наложена от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Санкцията е в размер на 236 431 лв.

Припомняме, че през 2014 г. проучване на Комисията установи, че на Facebook страницата на Монделийз са публикувани снимки на Григор Димитвор и Цветана Пиронкова, върху които е поставено логото на “belVita Добро утро!“ – търговска марка на въпросната компания.

Използването на снимки на известни български спортисти, без те да са рекламни лица на кампанията въвежда в заблуждение потребителите, че въпросните промотират и препоръчват съответните бисквити. Според ВАС, чрез слагането на логото на бисквитите върху снимките на тенисистите се цели популяризирането на продукта, базирано на известността им. От там са категорични, че налице е възможност потребителят да бъде заблуден за връзката между лицето от снимката и продукта.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.