Пловдивски прокурори влязоха в училищата

Темида

Магистрати изнесоха лекции пред 1200 ученици от VI-ти и VI-ми клас в шест пловдивски училища

Инициативата е по Образователната програма „Заедно в Час по етика и право“ на Апелативна прокуратура-Пловдив

Пловдивски прокурори изнесоха лекции пред 1200 ученици от 6 и 7 клас от шест пловдивски училища по Образователна програма „Заедно в Час по етика и право“ на Апелативна прокуратура-Пловдив, която се осъществява съвместно с Регионалното управление на образованието.  Тя се провежда за втора поредна година, като целта е да запознае учениците с професията на прокурора, как да избегнат опасностите в интернет, за вредата от наркотиците и др.

Заключителната лекция, изнесена пред седмокласници от СУ „Найден Геров“ в  Пловдив бе в последния ден на фервуари. Гости на учениците бяха Чавдар Грошев, районен прокурор на гр. Пловдив, Ваня Киркова, началник на Регионалното управление на образованието, Невена Божилова, психолог към Сдружение „Консултантско бюро Напредък 7“ и Емил Начев, директор на училището.

„Кампанията е много полезна, защото тези знания подготвят учениците за живота. Регионалното управление на образованието винаги подкрепя подобни инициативи и сме готови да съдействаме за нови“, каза Ваня Киркова, началник на РУО-Пловдив.

Чавдар Грошев разказа за професията на прокурора, за опасностите в Интернет пространството, а психологът Невена Божилова изнесе лекция за вредата от наркотиците, както и последствията от употребата им. За пръв път в кампанията се включиха и представители на сдружения и обществени организации. Срещите на магистратите и учениците от VI-ти и VI-ми клас се провеждат от началото на ноември 2017 г. до сега, в часа на класния ръководител. Преди това прокурорите гостуваха и на десетокласници от всички пловдивски училища.  

В Образователната програма „Заедно в Час по етика и право“, за учебната 2017-2018 г., участваха Николай Божилов, прокурор в Апелативна прокуратура-Пловдив, Румен Попов, окръжен прокурор на гр. Пловдив, Димитър Беличев, прокурор от Окръжна прокуратура-Пловдив, Чавдар Грошев, районен прокурор на гр. Пловдив, Румяна Зайкова-Калеева, заместник-районен прокурор, и прокурорите от Районна прокуратура-Пловдив –Даниела Андреева, Пламен Чобанов, Димитър Пехливанов, Пламен Георгиев, Бригита Байрякова, Мирослав Йосифов и Атанас Илиев. Заедно с тях лекции изнесе и психологът Невена Божилова.

До момента по програмата „Заедно в Час по етика и право“ на Апелативна прокуратура – Пловдив са обучени над 4 000 ученици от всички пловдивски училища, като тя ще продължи с представяне и на други теми.  

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.