Питбулите от арената в Пловдив ще бъдат предадени на БАБХ

Темида

Съдът произнесе присъда над собствениците, държавата отнема кучетата

Иван Иванов и брат му Константин имат условни присъди и наложени глоби за хиляди левове, но могат да обжалват  

снимка: Ат. Кънев/ Марица

Районен съд – Пловдив призна подсъдимия Иван Иванов за виновен в това, че в периода от началото на 2012 г. до 29.10.2016 г. в гр. Пловдив – в парцел с двор и производствена четириетажна сграда, в съучастие като извършител с Константин Иваов, е отглеждал и тренирал животни за боеве, а именно петдесет броя кучета от породата „Питбул“, поради което и на основание чл. 325а, ал.1, вр. с чл. 20, ал.2, вр. с ал.1, вр. с чл. 54, ал.1 от НК го осъжда на   две години лишаване от свобода, както и глоба в размер на 4000 /четири хиляди/ лева. На основание чл. 66, ал.1 от НК отлага за изпълнение наказанието, наложено на подсъдимия Иван лишаване от свобода в размер на две години с изпитателен срок от четири години.

Районен съд – Пловдив призна подсъдимия Константин Иванов за виновен в това, че в периода от началото на 2012 г. до 29.10.2016 г. в гр. Пловдив – в парцел с двор и производствена четириетажна сграда, в съучастие като извършител с Иван  И., е отглеждал и тренирал животни за боеве, а именно петдесет броя кучета от породата „Питбул“, поради което и на основание чл. 325а, ал.1, вр. с чл. 20, ал.2, вр. с ал.1, вр. с чл. 54, ал.1 от НК го осъжда на   една  година лишаване от свобода, както и глоба в размер на 2000 /две  хиляди/ лева. На основание чл. 66, ал.1 от НК отлага  за изпълнение наказанието, наложено на подсъдимия Константин лишаване от свобода в размер на една година с изпитателен срок от три години.

Веществените доказателства: 44 броя кучета /от които 3 броя трупове на кучета/, на съхранение в ОП „Зооветеринарен комплекс“ – гр. Пловдив, на основание чл. 53, ал.1, б. „А“ от НК да се отнемат в полза на държавата, като 41 броя от тях се предадат на оторизираните органи на БАБХ, а три броя трупове на кучета да се предадат на унищожаване на Екарисажно предприятие, след влизане на присъдата в законна сила.

Районен съд – Пловдив осъжда на основание чл. 189, ал.3 от НПК: подсъдимия Иван да заплати направените по делото разноски – общо в размер на 68 502,37 лева, както и подсъдимия Константин да заплати направените по делото разноски – общо в размер на 68 502,37 лева.

Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Окръжен  съд – Пловдив.

Споделете ни във:

1 thought on “Питбулите от арената в Пловдив ще бъдат предадени на БАБХ

  1. ПЕТ месеца след делото ВСЕ още съдийката НЯМА мотиви по присъдата. Защо ли ?
    И чудно защо, защо доказаният престъпник НЯМА да лежи, и дори ще заплати САМО половината от разходите?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.