Подтепето

темида

19 Юни, 2017

Отложиха за пореден път делото срещу кметицата на Централен

Не се явиха двама свидетели, защитата на Петрова и вещото лице

Райна Петрова – бивш кмет на район „Централен“ в Пловдив, която бе отстранена от длъжност през 2014-а година, заради повдигнати обвинения за злоупотреба и бизнес дамата Надежда Минчева – обвинена за оказването на влияние на длъжностно лице,   днес отново се разходиха напразно до Съдебната палата под тепетата. Очакваше се Окръжен съд да възобнови делото, след последното проведено заседание в края на януари, когато имаше отлагане заради неявяване на свидетели.

В обявения час в 9,30 в 10-та зала на Окръжен съд днес, освен двете обвиняеми пред съдебния състав, се явиха само прокурорът и защитникът на Минчева.

Адвокат Красимир Елдъров, който защитава Райна Петрова е депозирал молба, че не може да присъства заради план прием в болница, представил е и направление от личния си лекар. С писмо от ТД на ДАНС съдът е уведомен, че двамата свидетели Красимир Йоргов и Огнян Найденов съща не могат да се явят, тъй като са командировани за изпълнение на служебни задължения извън града. Оказа се, че и призованото вещо лице Мирослав Саханджиев е на дело във Велико Търново.

Според обвинението Петрова и Минчева са злоупотребили с обществени поръчки за доставките на храни в детските заведения на район „Централен“. Райна Петрова оказала влияние, за да бъде определен като изпълнителя на договора за доставка на хранителни продукти именно фирмата на Надежда Минчева, а в знак на благодаронст последната й е подарила ваучер за екзотична екскурзия. Става дума за спечелена обществена поръчка на стойност 380 хил. лв., а нерегламентираният подарък е бил за близо 10 хил. лв.

На днешното заседание съдът не даде ход на делото, за да не бъдат накърнени процесуалните права на защита на обвиняемата Петрова и заради неявяването на свидетелите, които трябваше да бъдат разпитани. Следващи заседания са насрочени за 20 и 21 юли.  

Няма направени коментари
Още от рубриката "темида"

Подобни новини