Открили следи от марихуана в кръвта и урината на украинския шофьор, който предизвика смъртта на семейство на магистралата

Темида

Не може да бъде, възкликна шофьорът в съдебната зала

Станислав остава в ареста

Украинският гражданин Станислав Пислар, обвинен в причиняване на ПТП с двама загинали на автомагистрала "Тракия“, остава с мярка „задържане под стража“. Това реши днес Пловдивският апелативен съд.

Срещу него е повдигнато обвинение по чл. 343 ал.3 пр.5 б "б“, пр.2 вр.ал.1 б“в“ вр. чл.343 ал.1 от НК, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 5 до 20 години и лишаване от право да управлява МПС.

Обвинението представи пред съда експертиза от ВМА, според която в кръвта на Пислар е открито забраненото веществото тетрахидроканабинол, което според прокурора означава, че Станислав е употребил канабис.  Това може да доведе до забавяне на реакциите и възприемането на време и пространство, коментира прокурорът.

"Не може да бъде", заяви Пислар в залата по повод на представеното изследване.

Защитата оспорва данните от изследванията с аргумента, че следи от веществото могат да останат във физиологичните течности до 6 месеца след употребата му. Според защитата основната причина за инцидента е недостатъчната сигнализация за течащия ремонт на аутобана. Бе представен и договор за наем на жилище при искането за по-лека мярка, което съдът не уважи.

Шофьорът на тежкотоварния камион, който се обърна и затисна автомобила на младо семейство, отново изрази съжаление за случилото се. 27-годишният Станислав едва промълви с треперещ глас, че би заменил живота си за този на жертвите.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.