Подтепето

темида

07 Юни, 2018

Открили следи от марихуана в кръвта и урината на украинския шофьор, който предизвика смъртта на семейство на магистралата

Не може да бъде, възкликна шофьорът в съдебната зала

Станислав остава в ареста

Украинският гражданин Станислав Пислар, обвинен в причиняване на ПТП с двама загинали на автомагистрала "Тракия“, остава с мярка „задържане под стража“. Това реши днес Пловдивският апелативен съд.

Срещу него е повдигнато обвинение по чл. 343 ал.3 пр.5 б "б“, пр.2 вр.ал.1 б“в“ вр. чл.343 ал.1 от НК, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 5 до 20 години и лишаване от право да управлява МПС.

Обвинението представи пред съда експертиза от ВМА, според която в кръвта на Пислар е открито забраненото веществото тетрахидроканабинол, което според прокурора означава, че Станислав е употребил канабис.  Това може да доведе до забавяне на реакциите и възприемането на време и пространство, коментира прокурорът.

"Не може да бъде", заяви Пислар в залата по повод на представеното изследване.

Защитата оспорва данните от изследванията с аргумента, че следи от веществото могат да останат във физиологичните течности до 6 месеца след употребата му. Според защитата основната причина за инцидента е недостатъчната сигнализация за течащия ремонт на аутобана. Бе представен и договор за наем на жилище при искането за по-лека мярка, което съдът не уважи.

Шофьорът на тежкотоварния камион, който се обърна и затисна автомобила на младо семейство, отново изрази съжаление за случилото се. 27-годишният Станислав едва промълви с треперещ глас, че би заменил живота си за този на жертвите.

Няма направени коментари
Още от рубриката "темида"

Подобни новини

01 Юни, 2018

Шофьорът на тира, който причини смъртта на двама души на магистрала Тракия, остава в ареста

Пловдивският окръжен съд взе мярка за неотклонение „задържане  под стража“ спрямо украинския гражданин Станислав П., обвинен в причиняване на катастрофа с двама загинали на автомагистрала „Тракия“. Срещу него е повдигнато обвинение по чл. 343 ал.3 пр.5 б „б“, пр.2 вр.ал.1 б“в“ вр. чл.343 ал.1 от НК.

Съдът прецени, че са  на лице всички законови изисквания за вземане на мярка “задържане под стража“.

От направените два огледа на местопроизшествието, разпита на свидетели, двама от които очевидци, съдът прие, че може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е автор на деянието, за което е обвинен.

Според съда съществува реална опасност Станислав П. да се укрие. Освен това за извършеното от обвиняемия престъпление  Наказателният ...

» повече
28 Май, 2018

Чужд тир премаза кола на магистрала Тракия, двама са загинали

От началото на деня трима души „намериха“ смъртта си по пътищата на областта. Поредният трагичен инцидент е взел две жертви по обяд на автомагистрала „Тракия“.

Около 13.50 часа е постъпил сигнал на спешния номер 112 за пътен инцидент на АМ "Тракия", в района на 122 км, в посока София. Според първоначалната информация от ОД на МВР, тир с чужда регистрация е преминал през мантинелата в насрещното платно и се сблъскал с Ауди с бургаска регистрация. Загинали са двама души.

От АПИ съобщиха,че движението по АМ "Тракия" при км 126 в посока София се осъществява в изпреварващата лента.

Припомняме, че преди обяд днес в катастрофа на Голямоконарско шосе загина водач на автобус от градски транспорт в Пловдив.  

» повече