Оставиха в ареста обвинените в убийство Севдалин и Марин Боюклиеви, те няма да обжалват

Темида

Обвинените в убийството на столичния бизнесмен Венцислав Маринов – Севдалин и Марин Боюклиеви остават в ареста с постоянни мерки за неотклонение „Задържане под стража”, реши пловдивският окръжен съд днес следобед.

Двамата заявиха пред Темида, че ще приемат всяко едно решение, а след заседанието заявиха, че няма да обжалват постоянния арест. Адвокатът на сина Марин дори заяви в пледоарията си, че предпочита клиентът му да бъде задържан. Причината за необичайното адвокатско желание е притеснението на Боюклиев, че може да стане жертва на насилие, ако е на свобода. Опасявал се, че роднините на Венцислав Маринов ще го търсят за саморазправа.

Съдът намери, че от проведените до момента действия по разследването и приобщените по делото доказателства може да се направи обосновано предположение относно авторството на деянието, за което са привлечени двамата обвиняеми – убийство, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 10 до 20 години. Според съдебния състав съществува реална опасност от извършване на престъпление, включително и укриване, се казва в съдебното решение.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.