Подтепето

темида

13 Окт, 2017

Окръжният съд върна делото срещу кмета в СГП заради съществени процесуални нарушения

Пловдивският окръжен съд върна делото срещу кмета Иван Тотев, заместникът му Димитър Кацарски и райкмета Димитър Колев в Софийска градска прокуратура. Вчера  разпореждането влезе в сила, а днес делото беше изпратено на Софийска градска прокуратура за отстраняване на допуснатите съществени процесуални нарушения.

С разпореждане на съдията докладчик Елена Захова от 18 септември съдът прекрати съдебното производство по делото и го върна на СГП за отстраняване на допуснати съществени процесуални нарушения. Темида приема, че в хода на досъдебното производство са допуснати съществени нарушения на процесуалните правила. Дадени са указания прокуратурата да отстрани тези нарушения.

Разпореждането е подлежало на протест от прокуратурата и обжалване от обвиняемите и защитниците. Нито една от страните не се е възползвала от правото на протест или  жалба.

Вчера  разпореждането на Окръжен съд – Пловдив  влезе в сила. Днес делото беше изпратено на Софийска градска прокуратура за отстраняване на нарушенията.

Няма направени коментари
Още от рубриката "темида"

Подобни новини

18 Окт, 2017

Няма законови пречки да се работи по Зоологическата градина

Замразяването на проекта било по съвет

Следващата седмица решават за рестарта

Таня Грозданова

След като на 13 октомври Пловдивският окръжен съд върна делото срещу кмета Иван Тотев, заместника му Димитър Кацарски и райкмета на Западен Димитър Колев в Софийска градска прокуратура за отстраняване на допуснатите съществени процесуални нарушения, от местната градска управа обсъждат да възобновят работата по зоопарка.

Припомняме, че според обвинението те са злоупотребили със служебното си положение, като са довели до щети за Община Пловдив в размер на 1 милиона лева, които са отишли за фирмата - изпълнител „Запрянови 03”.

Защитникът на кмета адв. Красимир Елдъров коментира пред репотер на Под тепето на 14 октомври, че няма правни основания да бъде спрян строежът. „Няма такова решение на съда, нито ...

» повече