Окончателно: Убиецът на доц. Нейков остава в ареста

Темида

Илия Стоичков изслуша решението невъзмутимо, а докато го извеждаха с белезници от залата извърна глава, за да не бъде сниман

Грози го до 20 години затвор

Стоянка Кънева

Пловдивският апелативен съд потвърди тази сутрин взетата от Окръжен съд – Пловдив мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Илия Стоичков, който е обвинен в убийството на доц. Стефан Нейков.

Припомняме, че ученият от института в Садово бе открит пребит преди дни в района на Военна болница, а по-късно разследващите установиха, че е докаран там след жесток побой и сексуално насилие с бухалка. Тези данни бяха посочени от прокурор Георги Пенев по време на предишното заседание за определяне на мярката на извършителя, която той обжалва.

Илия е обвинен в това, че на 3.07.2018 г. в гр. Пловдив умишлено е умъртвил преподавателя – престъпление по чл. 115 от НК, за което законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 10 до 20 години.

Според съда  са налице достатъчно данни, от които да се направи обосновано предположение за съпричастност на обвиняемия в  извършване на престъплението. По делото са направени огледи на местопрестъплението,  разпити на свидетели, изготвени са фотоалбуми и са приобщени веществени доказателства.

Апелативните магистрати считат, че съществува реална опасност обвиняемия да извърши друго престъпление при по-лека мярка за неотклонение,  защото обществена опасност на  деяние, в което е обвинен, е  завишена. Определението е окончателно.

Илия Стоичков изслуша решението невъзмутимо, а докато го извеждаха с белезници от залата извърна глава, за да не бъде сниман от медиите.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.