Подтепето

темида

12 Юли, 2018

Окончателно: Убиецът на доц. Нейков остава в ареста

Илия Стоичков изслуша решението невъзмутимо, а докато го извеждаха с белезници от залата извърна глава, за да не бъде сниман

Грози го до 20 години затвор

Стоянка Кънева

Пловдивският апелативен съд потвърди тази сутрин взетата от Окръжен съд – Пловдив мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Илия Стоичков, който е обвинен в убийството на доц. Стефан Нейков.

Припомняме, че ученият от института в Садово бе открит пребит преди дни в района на Военна болница, а по-късно разследващите установиха, че е докаран там след жесток побой и сексуално насилие с бухалка. Тези данни бяха посочени от прокурор Георги Пенев по време на предишното заседание за определяне на мярката на извършителя, която той обжалва.

Илия е обвинен в това, че на 3.07.2018 г. в гр. Пловдив умишлено е умъртвил преподавателя – престъпление по чл. 115 от НК, за което законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 10 до 20 години.

Според съда  са налице достатъчно данни, от които да се направи обосновано предположение за съпричастност на обвиняемия в  извършване на престъплението. По делото са направени огледи на местопрестъплението,  разпити на свидетели, изготвени са фотоалбуми и са приобщени веществени доказателства.

Апелативните магистрати считат, че съществува реална опасност обвиняемия да извърши друго престъпление при по-лека мярка за неотклонение,  защото обществена опасност на  деяние, в което е обвинен, е  завишена. Определението е окончателно.

Илия Стоичков изслуша решението невъзмутимо, а докато го извеждаха с белезници от залата извърна глава, за да не бъде сниман от медиите.

Няма направени коментари
Още от рубриката "темида"

Подобни новини

05 Юли, 2018

Обвиненият в убийството на доц. Стефан Нейков остава в ареста

Прокурор Димитър Пенев разкри, че Илия Стоичков е изтезавал сексуално жертвата си, вкарал е бейзболна бухалка в него

Обвиненият в убийството на доцент Стефан Нейков- Илия Стоичков остава в ареста, след като съдът определи най-тежката мярка за неотклонение спрямо него „Задържане под стража”. Според Темида има достатъчно данни за обосновано предположение, че именно Илия е извършил тежкото престъпление. По делото са извършени огледи на местопрестъплението,  изготвени са фотоалбуми и са приобщени веществени доказателства, извършени са и разпити на свидетели. Съдът счита, че има реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление, ако бъде пуснат на свобода с по-лека мярка за неотклонение, тъй като е завишена степента на обществена опасност на деянието заради начина, по който е извършено то.

По време на ...

» повече
03 Юли, 2018

Окръжна прокуратура-Пловдив ръководи разследване за умишлено убийство по случая с открития пребит учен

Още няма повдигнати обвинения

Окръжна прокуратура-Пловдив ръководи разследване за убийство на 70-годишен мъж, открит в безпомощно състояние на 2 юли 2018 г., около 22 часа, в гр. Пловдив,  в района на бул. „Христо Ботев“, до Военна болница. Тялото е пенсиониран учен от Института по растителни генетични ресурси в Садово - доц. Стефан Нейков.

По случая са извършени огледи на местопроизшествие, назначени са експертизи, разпитват се установените свидетели.

Разследването по случая продължава, като предстои преценка на доказателства, събрани до момента, от гледна точка на това дали да бъдат повдигнати обвинения.

» повече
03 Юли, 2018

Колеги на доц. Стефан Нейков: Беше много добър и сговорчив човек

Убитият специалист по зеленчукопроизводство се е пенсионирал в института в Садово преди 6 години, но не спирал да работи

Като много добър и сговорчив човек. И изключителен експерт по специалността си Зеленчукопроизводство. Така описват намерения убит снощи доц. Стефан Нейков негови бивши колеги от института в Садово. Те не скриха пред Под тепето, че са потресени от новината за насилствената смърт на доцента.  Припомняме, че 70-годишният агро учен бе намерен мъртъв, с множество следи от удари по цялото тяло, на няколко метра от семейния Фолксваген Поло на бул. „Христо Ботев” снощи. Прокуратурата работи по няколко различни версии за убийството на доц. Нейков.

Стефан Нейков се е пенсионирал преди около 6 години в института в Садово, където изкарва целия си трудов ...

» повече
03 Юли, 2018

Намериха мъртъв доцент по аграрни науки край Военна болница, по тялото му има множество следи от нанесени удари

Ученият от института в Садово доц. Стефан Нейков открит безжизнен до автомобила му

Прокуратурата потвърди: Разследваме убийство

Галин Гавраилов потвърди, че прокуратурата разследва убийство70-годишен мъж бе открит мъртъв край автомобила си в района на Военна болница късно снощи. По тялото му са открити множество следи от нанесени удари. От окръжна прокуратура потвърдиха за Под тепето, че разследват убийство.

Има видими следи от травматични увреждания, но на този етап не можем да кажем каква точно е причината за смъртта. Ще изчакаме аутопсията, коментира зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галин Гавраилов.

Тялото е на 70- годишният учен от Института по растителни генетични ресурси в Садово доц. Стефан Нейков. Той е сред най-изявените агро специалисти в града. Преподава и в Аграрния университет.

Очаквайте подробности

» повече