Подтепето

темида

16 Апр, 2018

Обвиниха в три престъпления 20-годишната Габриела, смачкала 10 коли в Кючук Париж

Дрегерът установил наличие на 1,38 промила алкохол в кръвта й и употреба на марихуана
 
Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняема 20-годишната Габриела Медарова за автомобилното меле пред жилищен комплекс Оазис в Кючук Париж. Тя е обвинена в три престъпления - за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол, както и на наркотични вещества и за причиняване по непредпазливост на значителни имуществени вреди при управление на моторно превозно средство. В хода на разследването е установено, че на 15 април, около 6 часа сутринта, Габриела Медарова управлявала джип „БМB Х-5“, по улица „Македония“.

Обвиняемата е правоспособен водач на моторно превозно средство, със стаж две години.  Преди да се качи на моторното превозно средство тя употребила алкохол и марихуана. При движение по ул. „Македония“, тя загубила управление върху автомобила и причинила щети на други паркирани 10 моторни превозни средства, след което изоставила управлявания от нея автомобил на улицата и се прибрала в дома си. След извършена проверка с техническо средство „Алкотест Дрегер“ било установено наличие на 1,38 промила алкохол в кръвта й, както и наличие на употребени наркотични вещества – марихуана, съобщават от прокуратурата.
 
С постановление на наблюдаващия прокурор, от днес Габриела е задържана за срок от 72 часа. По делото e извършен оглед на местопроизшествие и продължават действията по разследването с разпити на свидетели, назначаване на автотехническа експертиза и др.

За престъпленията по чл. 343б ал. 1 и ал. 3 от НК се предвижда наказание от 1 до 3 години лишаване от свобода, както и глоби, а за престъплението по чл.343 ал.1 буква А от НК наказанието е лишаване от свобода до 1 година или пробация. Разследването по случая продължава.

 

  • 16 Апр, 2018 | 3 ТРИ само, а 10 ДЕСЕТ сблъсъка???
    Като се нахакаш - спираш, не ли? Формалности, оДговорности ... Като се удариш и във ВТОРА кола - щеш не щеш - спираш. Дотук ДВЕ катастрофи, два случая. КАК ОБАЧЕ Г-ЦАТА ПОСТИГА 10 ДЕСЕТ ПОСЛЕДОВАТЕЛНИ КАЗУСА е въпрос първи; а второ, кой полуграмотен КРИВОсъдия формулира 3 казуса (когато в цивилизования свят броят всичко ПООТДЕЛНО? Сиреч 3 х 10 = ??? сульо?) А и застраховки не им се полагали там...
  • 16 Апр, 2018 | след? след? друг път, но не веднага?
    "...след което изоставила управлявания от нея автомобил на улицата и се прибрала в дома си. След извършена проверка с техническо средство „Алкотест Дрегер“ СЛЕД / СЛЕД = а дали още същата седмица са я проверили, или СЛЕД като е изветряла марихуаната? Как така ша безпокоят г-цата с нацупените устн... пърдом, джукички и стеснителния скромен поглед зад очилото. В рекламата липсва татуировката на лявото рамо, и телефонен номер
  • 16 Апр, 2018 | Какви са тия Х петици
    Мутрите трябва да дават на дамите си само малки закръглени красиви колички. Като Фиат Чинквеченто, Тойота Айго и най-много Мини, но не и онова надутото, дето мяза на джипче. Така и да се блъснат, по-малко ще страдат хората, и да паркират на метър от бордюра, ще можеш да ги заобиколиш.
Още от рубриката "темида"

Подобни новини

01 Авг, 2018

Габриела: Съжалявам! Осъзнах грешката си и научих урока! (ВИДЕО)

Младата жена се чувствала "уникално" в ареста

Злополучната шофьорка обжалва задържането под стража

Блъсналата с автомобила си 10 други коли студентка Габриела Медарова обжалва днес пред съда ареста си. Тя застана пред съда със своя адвокат Орлин Търновалийски и майка си - Теодора, която също е неин защитник.

Изтече двумесечният срок за задържане под стража при досъдебното производство още през втората десетдневка на юли, а делото за обжалване се гледа едва днес. "Обяснението ми е, че целта на Прокуратурата бе Габриела да остане зад решетките няколко месеца, тъй като тя се призна за виновна. Единственият законен ход в случая е тя за бъде пусната от ареста и обвинителният акт да бъде върнат на прокуратурата", заяви адв. Орлин Търновалийски.

Днес младата дама ...

» повече
22 Май, 2018

Габриела Медарова се връща в ареста

Тя поиска да се лекува и да продължи да учи

След като чу решението на съда, младата жена се довлече до първия стол зад гърба ѝ и започна да плаче неистово

Пловдивският окръжен съд не потвърди мярката за неотклонение „подписка“ спрямо Габриела Медарова, постановена от районните магистрати за престъпление по чл. 131 ал.1 т.12 вр. чл. 130 ал.2 от НК. Тричленен състав днес уважи искането на прокуратурата за „Задържане под стража“.

Разплаканата Габриела каза на съда, че иска да е на свобода, да бъде с родителите си и да може да продължи да се лекува и да учи. След като чу решението на съда, младата жена се довлече до първия стол зад гърба ѝ и започна да ...

» повече
18 Май, 2018

Изгониха журналистите от заседанието за мярката на Габриела с обяснението, че залата е тясна

В зала № 9 на Районен съд Пловдив се влиза зад гардероба, което е нарушение на наредбите за безопасност  

Според защитата на арестуваната, запис камери пред тоалетните на бара доказва невинността ѝ

 

Съдия Димитър Кацарев нареди журналистите да напуснат зала № 9 на Районен съд – Пловдив, в която се гледа искането на Районната прокуратура за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо Габриела Медарова за престъпление по чл. 131 ал.1 т.12 вр. чл. 130 ал.2 от НК. Магистратът изтъкна, че помещението не може да събере всички желаещи да присъстват на откритото заседание.  

Въпросната зала е не само малка за разглеждане на дела с широк обществен и медиен интерес, достъпът до нея е меко казано затруднен. Половината от ...

» повече
26 Апр, 2018

Намалиха кметската гаранция на пловдивчанката, която помля колите пред Оазис 4

Габриела плака в съда и каза, че това е урок за нея

Окръжен съд – Пловдив намали гаранцията на Габриела Медарова, която помля 10 паркирани коли в Кючук Париж пред комплекс Оазис 4, пияна и дрогирана. Сумата бе намалена от 20 000 на 5 000 лева.

20-годишната Габриела се яви в съда с родителите и приятеля си и плака почти през цялото време докато траеше заседанието.

„Виновна съм за абсолютно всичко. Единствено Ви моля и искам да продължа образованието си. Искам да живея с родителите си. Съзнавам грешката си. Това е урок за мен!“ Това каза на съдията, хлипайки обвиняемата.

Очаквайте подробности.    

» повече
19 Апр, 2018

Прокуратурата иска арест за танцьорката, която помля 10 коли в Кючука

Тя призна вината си и благодари на Господ, че няма жертви

Прокуратурата в Пловдив поиска арест за тьоцьорката, която пияна и дрогирана, помля 10 коли в Кючук Париж преди дни. В хода на разследването е установено, че на 15 април, около 6 часа сутринта, 20-годишната Габриела Медарова управлявала джип „БМB Х-5“, по улица „Македония“. Обвиняемата е правоспособен водач на моторно превозно средство, със стаж две години.  Преди да се качи на моторното превозно средство тя употребила алкохол и марихуана.

"Много съжалявам! Благодаря на Господ, че нямаше пострадали. Искам при семейството си, много, много ми е тежко," това бяха думите на младата жена пред съда днес в Пловдив, където се гледаше мярката ѝ за неотклонение. 

Съдът постанови Медарова да чака разглеждането ...

» повече