Обвиниха в три престъпления 20-годишната Габриела, смачкала 10 коли в Кючук Париж

Темида

Дрегерът установил наличие на 1,38 промила алкохол в кръвта й и употреба на марихуана
 
Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняема 20-годишната Габриела Медарова за автомобилното меле пред жилищен комплекс Оазис в Кючук Париж. Тя е обвинена в три престъпления – за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол, както и на наркотични вещества и за причиняване по непредпазливост на значителни имуществени вреди при управление на моторно превозно средство. В хода на разследването е установено, че на 15 април, около 6 часа сутринта, Габриела Медарова управлявала джип „БМB Х-5“, по улица „Македония“.

Обвиняемата е правоспособен водач на моторно превозно средство, със стаж две години.  Преди да се качи на моторното превозно средство тя употребила алкохол и марихуана. При движение по ул. „Македония“, тя загубила управление върху автомобила и причинила щети на други паркирани 10 моторни превозни средства, след което изоставила управлявания от нея автомобил на улицата и се прибрала в дома си. След извършена проверка с техническо средство „Алкотест Дрегер“ било установено наличие на 1,38 промила алкохол в кръвта й, както и наличие на употребени наркотични вещества – марихуана, съобщават от прокуратурата.
 
С постановление на наблюдаващия прокурор, от днес Габриела е задържана за срок от 72 часа. По делото e извършен оглед на местопроизшествие и продължават действията по разследването с разпити на свидетели, назначаване на автотехническа експертиза и др.

За престъпленията по чл. 343б ал. 1 и ал. 3 от НК се предвижда наказание от 1 до 3 години лишаване от свобода, както и глоби, а за престъплението по чл.343 ал.1 буква А от НК наказанието е лишаване от свобода до 1 година или пробация. Разследването по случая продължава.

 

Споделете ни във:

3 коментара

  1. Мутрите трябва да дават на дамите си само малки закръглени красиви колички. Като Фиат Чинквеченто, Тойота Айго и най-много Мини, но не и онова надутото, дето мяза на джипче. Така и да се блъснат, по-малко ще страдат хората, и да паркират на метър от бордюра, ще можеш да ги заобиколиш.

  2. „…след което изоставила управлявания от нея автомобил на улицата и се прибрала в дома си. След извършена проверка с техническо средство „Алкотест Дрегер“ СЛЕД / СЛЕД = а дали още същата седмица са я проверили, или СЛЕД като е изветряла марихуаната? Как така ша безпокоят г-цата с нацупените устн… пърдом, джукички и стеснителния скромен поглед зад очилото. В рекламата липсва татуировката на лявото рамо, и телефонен номер

  3. Като се нахакаш – спираш, не ли? Формалности, оДговорности … Като се удариш и във ВТОРА кола – щеш не щеш – спираш. Дотук ДВЕ катастрофи, два случая. КАК ОБАЧЕ Г-ЦАТА ПОСТИГА 10 ДЕСЕТ ПОСЛЕДОВАТЕЛНИ КАЗУСА е въпрос първи; а второ, кой полуграмотен КРИВОсъдия формулира 3 казуса (когато в цивилизования свят броят всичко ПООТДЕЛНО? Сиреч 3 х 10 = ??? сульо?) А и застраховки не им се полагали там…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.