Обвиненият за убийството на доцента застана пред съда

Темида

Илия Стоичков остана безмълвен пред журналистите 

42-годишният Илия Стоичков, обвинен за убийството на доцента Стефан Нейков преди 2 дни, застана пред съда днес. Прокуратурата е внесла искане за "задържане под стража" на обвиняемия. Неговият защитник адвокат поиска отсрочка за запознаване с данните по делото, както и уточняване на факти, свързани с отношенията между Стоичков и неговата съпруга Иванка. 

Прокурорът по делото заяви, че защитата има време да се запознае с тези детайли и делото може да бъде започнато още днес. Съдията по делото даде близо час за запознаване с материалите, след което се очаква да даде ход на делото и да се реши дали Стоичков ще остане в ареста. Самият обвиняем премина безмълвен покрай журналистите, чакащи пред залата в Окръжния съд.

Припомняме, че според прокуратурата доцент Стефан Нейков е бил пребит с бейзболна бухалка на 3 юли. Задържан е Илия Стоичков – съпруг на бивша студентка на специалиста по зеленчукопроизводство.  Доцентът е бил примамен за среща край спортната зала в село Оризари, където са му били нанесени ударите. След което, все още жив, е бил отракан до автомобила му на бул. „Христо Ботев”, изоставен бил до возилото си от нападателя и малко по-късно починал.

Студентката, чийто съпруг е играл бейзбол с тялото на Стефан Нейков, е искала да завърши образованието си. Тя започнала да учи през 2005г., но по-късно прекъснала. Свързала се с доцент Нейков, с който имали отношения в началото на следването си, да й помогне със завършването. Той обаче поискал нещо в замяна. 32-годишната жена се оплакала на съпруга си и той явно е решил да даде урок на доцента.

Споделете ни във:

2 коментара

  1. SPESHNO: Vzemete mu probi, mozhe da e izvarshil i drugi, nerazkriti prestaplenija v stranite, kadeto e rabotil kato mezhdunaroden shofior!!!!! Nelogichno e podobna agresija i zhestokost DA E BILA ZA PURVI PUT!!!!!!

  2. Още ли не сте разбрали, че целият извратен и зловещ сценарий за побоя до смърт с бухалка, че и навиране на бухалката в задника на доц.Нейков, уж в резултат на сексуален тормоз и изнудване от доцента, с добавка кражба на златния му синджир е реализиран по идея на лукавата 32-годишна студентка Иванка Стоичкова като насила да са замъкнали стареца на тъмното скатано място!Тъпия Илия и хитрата Иванка са банда нагли крадци и убийци!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.