Подтепето

темида

05 Юли, 2018

Обвиненият в убийството на доц. Стефан Нейков остава в ареста

Прокурор Димитър Пенев разкри, че Илия Стоичков е изтезавал сексуално жертвата си, вкарал е бейзболна бухалка в него

Обвиненият в убийството на доцент Стефан Нейков- Илия Стоичков остава в ареста, след като съдът определи най-тежката мярка за неотклонение спрямо него „Задържане под стража”. Според Темида има достатъчно данни за обосновано предположение, че именно Илия е извършил тежкото престъпление. По делото са извършени огледи на местопрестъплението,  изготвени са фотоалбуми и са приобщени веществени доказателства, извършени са и разпити на свидетели. Съдът счита, че има реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление, ако бъде пуснат на свобода с по-лека мярка за неотклонение, тъй като е завишена степента на обществена опасност на деянието заради начина, по който е извършено то.

По време на съдебното заседание прокурорът Димитър Пенев разкри смразяващи детайли именно за начина, по който е умъртвен доцент Нейков. Освен, че е бил пребит до смърт с бейзболна бухалка, той е изтезаван сексуално. Аутопсията е установила разкъсани вътрешности и разкъсване на аналния отвор. Убиецът е вкарал бухалката в него, каза прокурор Пенев. Той разкри още, че обвиняемият е дръпнал златния синджир на жертвата си и по-късно го е дал в заложна къща.

Жестоко убийство, каза извън съдебната зала прокурор Димитър Пенев. И обяви, че мотивът е някаква форма на отмъщение. Адвокатът на Стоичков пък подчерта пред медиите, че любовна връзка между жертвата и съпругата на обвиняемия не е имало.

Ако Илия Стоичков бъде признат за виновен го очаква лишаване от свобода от 10 до 20 години.

  • 05 Юли, 2018 | жалко за доц.Нейков
    Още ли не сте разбрали, че целият извратен и зловещ сценарий за побоя до смърт с бухалка, че и навиране на бухалката в задника на доц.Нейков, уж в резултат на сексуален тормоз и изнудване от доцента, с добавка кражба на златния му синджир е реализиран по идея на лукавата 32-годишна студентка Иванка Стоичкова като насила да са замъкнали стареца на тъмното скатано място!Тъпия Илия и хитрата Иванка са банда нагли крадци и убийци!
  • 05 Юли, 2018 | bertina
    Jums nepieciešams finansejums, lai jusu majas, jusu bizness, auto iegadi, lai iegadatos motociklu, lai izveidotu savu biznesu, lai jusu personigas vajadzibas vairs šaubas. Mes sniedzam personas kreditu ar procentu likmi 3% neatkarigi no summas. Jus velaties rakstit, lai jusu personas aizdevumiem, ka es esmu jusu riciba 24h / 24. Vairak informacijas: servicepeakgroup@hotmail.com Paldies
  • 05 Юли, 2018 | Не че нещо... Ама...
    Не че нещо, ама как прокуратурата определя таз дет е уж била там по време на убийството и уж изхвърлила бухалката край Марица?
Още от рубриката "темида"

Подобни новини

12 Юли, 2018

Окончателно: Убиецът на доц. Нейков остава в ареста

Илия Стоичков изслуша решението невъзмутимо, а докато го извеждаха с белезници от залата извърна глава, за да не бъде сниман

Грози го до 20 години затвор

Стоянка Кънева

Пловдивският апелативен съд потвърди тази сутрин взетата от Окръжен съд – Пловдив мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Илия Стоичков, който е обвинен в убийството на доц. Стефан Нейков.

Припомняме, че ученият от института в Садово бе открит пребит преди дни в района на Военна болница, а по-късно разследващите установиха, че е докаран там след жесток побой и сексуално насилие с бухалка. Тези данни бяха посочени от прокурор Георги Пенев по време на предишното заседание за определяне на мярката на извършителя, която той обжалва.

Илия е обвинен в това, че на 3 ...

» повече