Подтепето

темида

27 Дек, 2016

Мъж се изправя пред Темида заради опит за убийство на собствения си баща

Снимката е илюстративна

 

34-годишен мъж нападна собствения си баща, защото го упрекнал, че пие твърде много

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 34-годишен мъж, на име Димитър, за това че направил опит умишлено да умъртви другиго – родния си баща, като деянието е останало недовършено по независещи от волята на дееца причини.

Обвиняемият Димитър живеел в едноетажна къща в с. Шишманци, област Пловдив, заедно с 56-годишния си баща Андон и 6-годишния си син. За прехраната си използвал средствата от паричните помощи, които получавал за детето си. На 25 юни 2016 г. Димитър се намирал в една от стаите на къщата, където пиел бира. Наблизо имало нож с острие, дълго 13,7 см. Към обяд Андон А.  направил забележка на сина си, че само пиел алкохол и не полагал грижи за детето си. Обвиняемият се ядосал от забележката, взел ножа, приближил се към баща си и му нанесъл удар в гърдите, като на два пъти изваждал част от острието и отново го натискал към тялото му. След това излязъл на чешмата на двора измил следите от кръв по ножа, оставил го под дървена греда и продължил да пие бира. Пострадалият Андон успял да излезе от жилището си и се отправил към близката къща, където живеел неговият брат, за да потърси помощ. Достигайки дома на брат си, преди да падне на земята, успял да каже: „Скарахме се с Димитър, защото харчи пари за пиене. Той посегна и ме наръга с нож“. На място  бил извикан медицински екип на Спешна помощ и била уведомена полицията. Пострадалият бил откаран в болница, където го оперирали. Когато служителите на МВР пристигнали в къщата, намерели обвиняемия да продължава да пие.

Заключението на съдебно-медицинската експертиза сочи, че на Андон  са били нанесени телесни увреждания, довели до разстройство на здравето, временно опасно за живота.

Разпитан в хода на досъдебното производство, Димитър не се е признал за виновен. Той е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ и се намира в затвора в Пловдив. Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

 

Няма направени коментари
Още от рубриката "темида"

Подобни новини