Подтепето

темида

30 Окт, 2017

Любим градоначалник на Николай Пловдивски отива на съд

Внесоха обвинителен акт срещу кмета на Батак

Петър Паунов подари мавзолея-костница „Св. Неделя“ на владиката и го обяви за почетен гражданин на Батак

Един от любимите политици на пловдивския митрополит Николай- кметът на Батак Петър Паунов, отива на съд. Окръжна прокуратура-Пазарджик внесе обвинителен акт спрямо градоначалника за това, че в качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение, е нарушил служебните си задължения, с което е причинил имуществена вреда на държавата. Според обвинението, Паунов е съставил и утвърдил Акт за частна общинска собственост, с който променил собствеността на поземлен имот в местността „Язовир Батак“, зона А, в землището на Батак, от държавна собственост в общинска частна собственост, като не е зачел влязло в сила решение на Районен съд-Пещера, с което имотът е признат за собственост на държавата чрез Министерството на земеделието, храните и горите, с цел да набави облага за Община Батак в размер на 2 400 лева и на трето лице, станало собственик на имота, както и да причини вреда на държавата, изразяваща се в неблагоприятно изменение в имотното състояние на Министерството и от това могат да настъпят неблагоприятни имуществени вредни последици, съобщават от държавното обвинение. И допълват, че Петър Паунов е предаден на съд и за това, че в качеството си на длъжностно лице е превишил властта си, като е внесъл предложение, от 12 септември 2015 г., до председателя на Общинския съвет- Батак, за продажба на горепосочения имот, и по този начин е осъществил неследващи му се правомощия да се разпорежда с имоти държавна собственост, като предложението е гласувано от Общинския съвет и с договор от 13 ноември 2015 г. е последвала продажба на земя - част от имот, държавна собственост на стойност 2 400 лева, на трето лице. По делото са били изискани и приложени документи, разпитани свидетели, извършени експертизи и др.   

Припомняме, че Петър Паунов е човекът, благодарение на когото Николай Пловдивски превзе мавзолея-костница „Св. Неделя“ в Батак. Срещу действията на кмета и владиката имаше поредица от протестни действия на жители на града и родственици на жертвите на Баташкото клане, както и на членовете на културно-историческото дружество Будител. Те бяха особено разгневени, когато през лятото на 2015г., по предложение на Паунов, Николай Пловдивски бе обявен за почетен гражданин на Батак с пълно единодушие на сесия на местния парламент там. Общинският съвет реши да удостои Николай с титлата Почетен гражданин в знак на почит за постижения и заслуги в областта на православието и активна обществена и народополезна дейност за прослава на град Батак. Членовете на културно-историческото дружество Будител тогава определиха решението на местния парламент като скандално, обидно и незаконосъобразно.

  • 31 Окт, 2017 | дребна ЦАЦА, вържете ПОПА
    Никола Методиев, пловдивски МУТРО-ПОЛИТ-ик е основният престъпник - вижте осквернената Света Марина изгиздосана като ючбунарска фльорца на стари години; вижте САН КИРИКО заграбено от Съюза на Архитектите... Той е изчадие на Потомствената Комунистическа НОМЕНКЛАТУРА, той е средновековен догматичен схоласт ="академик", кис-кис!= който се перчи из президиуми безсрамно и безсъвестно; той е крадлив КЛЕПТОкрат
Още от рубриката "темида"

Подобни новини