Подтепето

темида

05 Ян, 2018

Лерца призна фактите по катастрофата, при която загина полицай, но не и вината си

Пловдивчанката отказа да бъде снимана в съда и заяви, че съжалява за трагичната смърт

Катя Лерца, която причини смъртта на полицай край парк Лаута се изправи днес в Окръжен съд – Пловдив, където делото срещу нея се гледа по съкратената процедура.

Припомняме, че срещу нея е повдигнато обвинение за това, че на 13.05.2017 г. в южното платно за движение на бул. "Санкт Петербург", при управление на моторно превозно средство - автомобил Киа, е нарушила няколко члена в Закона за движение по пътищата и е причинила смъртта на пътния полицай Делян Палазов. Тя е с наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ от 6000 лева, забрана да напуска страната и временно отнемане на шофьорската книжка.

Както заяви на разпоредителното заседание по делото на 5 декември 2017-а адвокатът ѝ Димитър Марковски, днес тя заяви, че признава фактите в обвинителния акт, но не и вината си. "Признавам фактите и съжалявам за тази трагична смърт, аз самата съм майка на две деца, съжалявам". 

Съдебната зала бе пълна, там бяха бащата и съпругата на убития полицай, негови колеги и съседка на Лерца, която свидетелства за нейната характеристика. Според Ани Стойкова, обвиняемата е „самотна грижовна майка, отговорна жена и работлив човек, не пие, не е агресивна, уважавана в квартала“.

В залата стана ясно, че в десетгодишния си шофьорски стаж обвиняемата има 6 наказания по Закона за движение по пътищата, като два пъти е била санкционирана с фиш и четири пъти има наложени наказателни постановления.

Прокуратурата поиска ефективна присъда за Катя Лерца и напомни, че по-малко от месец след катастрофата тя е заловена да шофира отново, въпреки че книжката й е била отнета.

Защитата на семейство Палазови поиска 4,5 години затвор за Катя Лерца.

Очаква се днес да стане ясна присъдата.

Няма направени коментари
Още от рубриката "темида"

Подобни новини

11 Юни, 2018

Апелативните магистрати в Пловдив: 2 години и 4 месеца затвор за Катя Лерца

Загиналият полицай Делян Палазов не е съвиновен, категоричен е съдът  

Подсъдимата е лишена и от право да управлява моторно превозно средство за срок от 4 години

Решението на Пловдивския апелативен съд не е влязло в сила и подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд

Пловдивският апелативен съд потвърди присъдата, с която Окръжен съд осъди Катя Лерца на 2 години и 4 месеца лишаване от свобода за предизвикано пътно-транспортно произшествие на бул.„Санкт Петербург“ в Пловдив, при което на 13 май 2017 година загина полицейски служител. Наказанието следва да се изтърпи реално при първоначален общ режим. Подсъдимата е лишена и от право да управлява моторно превозно средство за срок от 4 години.

В решението си магистратите са посочили, че категорично е ...

» повече
05 Ян, 2018

Ефективна присъда от 2 години и 4 месеца за Катя Лерца

Съдът я лиши от правото да управлява автомобил за 4 години

Пловдивският окръжен съд постанови лишаване от свобода за срок от 2 години и четири месеца при първоначален общ режим за 40-годишната пловдивчанка Катя Лерца, която прегази пътен полицай до парк Лаута. Тя има забрана да шофира за 4 години от дата на влизане в сила на присъдата.

Съдът я призна за виновна за неспазване на разопоредбите на чл. 21, ал.1 от Закона за движение по пътищата, който гласи: "При избиране на скоростта на движение на водача на пътно превозно средство е забранено да превишава следните стойности на скоростта в км/ч - за пътно превозно средство от категория "В" в населено място - 50 км/ч; както и по чл ...

» повече
05 Дек, 2017

Катя Лерца, която прегази полицай, иска делото да се гледа по съкратената процедура

Лерца се яви в съда без обичайния грим и червило

Обрат: Пловдивчанката признава фактите, но не и вината си

Обвиняемата и защитата ѝ променили стратегията ден преди заседанието

Роднините на загиналия Деян искат затвор за Лерца

Таня Грозданова

Обвинената за причинена смърт при пътно-транспортно произшествие Катя Лерца пожела делото да се гледа при съкратено съдебно производство на днешното разпоредително заседание в Окръжен съд - Пловдив.  Пловдивчанката е подсъдима за катастрофа от месец май тази година, при която загина полицаят Делян Палазов, който охраняваше фестивал в парк Лаута.

Катя Лерца, ще признае фактите по случилото се, но не и вината си. Това обяви адвокатът й Димитър Марковски, след като от името на Лерца поиска съкратено съдебно следствие без разпит на свидетели и вещи лица. По принцип процедурата се прилага при признаване на ...

» повече