Лерца призна фактите по катастрофата, при която загина полицай, но не и вината си

Темида

Пловдивчанката отказа да бъде снимана в съда и заяви, че съжалява за трагичната смърт

Катя Лерца, която причини смъртта на полицай край парк Лаута се изправи днес в Окръжен съд – Пловдив, където делото срещу нея се гледа по съкратената процедура.

Припомняме, че срещу нея е повдигнато обвинение за това, че на 13.05.2017 г. в южното платно за движение на бул. "Санкт Петербург", при управление на моторно превозно средство – автомобил Киа, е нарушила няколко члена в Закона за движение по пътищата и е причинила смъртта на пътния полицай Делян Палазов. Тя е с наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ от 6000 лева, забрана да напуска страната и временно отнемане на шофьорската книжка.

Както заяви на разпоредителното заседание по делото на 5 декември 2017-а адвокатът ѝ Димитър Марковски, днес тя заяви, че признава фактите в обвинителния акт, но не и вината си. "Признавам фактите и съжалявам за тази трагична смърт, аз самата съм майка на две деца, съжалявам". 

Съдебната зала бе пълна, там бяха бащата и съпругата на убития полицай, негови колеги и съседка на Лерца, която свидетелства за нейната характеристика. Според Ани Стойкова, обвиняемата е „самотна грижовна майка, отговорна жена и работлив човек, не пие, не е агресивна, уважавана в квартала“.

В залата стана ясно, че в десетгодишния си шофьорски стаж обвиняемата има 6 наказания по Закона за движение по пътищата, като два пъти е била санкционирана с фиш и четири пъти има наложени наказателни постановления.

Прокуратурата поиска ефективна присъда за Катя Лерца и напомни, че по-малко от месец след катастрофата тя е заловена да шофира отново, въпреки че книжката й е била отнета.

Защитата на семейство Палазови поиска 4,5 години затвор за Катя Лерца.

Очаква се днес да стане ясна присъдата.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.