Кметът на Западен не се яви в Специализирания съд

Темида

Делото за Зоокъта бе отложено за пореден път

Сециализираният наказателен съд в столицата за пореден път отложи днес делото срещу кмета на Пловдив Иван Тотев, заместник – кмета по общинска собственост Димитър Кацарски и кмета на район "Западен" Димитър Колев. Последният не се яви на насроченото заседание от 13.30 часа.

Припомняме, че през март защитата на тримата поиска отлагане, за да се запознае с материалите по делото. Те са обвинени в престъпление по служба във връзка с изграждането на Зоокъта в парк Отдих и култура. Според държавното обвинение с действията си тримата са осигурили облага от 689 хил. лв. за фирма "Запрянови 03" ООД, на която е възложена работата по строителството без обществена поръчка, а с пряко договаряне. Обвинителният акт беше внесен от Софийската градска прокуратура (СГП) на 30 януари. До изпращането на делото там се стигна след законодателна промяна от ноември 2017 г., според която делата за корупция срещу лица, заемащи висши държавни постове, се разглеждат именно в този съд. Разследването по казуса започна през ноември 2016 г. Съдия по делото е бившият член на съдебния съвет Даниела Костова.

Днес по обяд в залата на Специализирания съд се явиха само кметът Тотев и заместникът му Кацарски. Адвокатът на Колев представи удостоверение, че той е приет в болница в началото на седмицата.

Споделете ни във:

2 коментара

  1. Кво става сеега? Докога ще отлагат тия престъпници. Факт е, че зоологическата не е законно рехабилитирана. Факт е, че пряко договаряне не е законово приложено. Факт е, че всички проекти в пловдив са забатачени с наши фирми. Ай стига де.Колев – целия западен е в дупки, които умишлено се оставят за да пораснат за да има далавера.

  2. Кво става сеега? Докога ще отлагат тия престъпници. Факт е, че зоологическата не е законно рехабилитирана. Факт е, че пряко договаряне не е законово приложено. Факт е, че всички проекти в пловдив са забатачени с наши фирми. Ай стига де.Колев – целия западен е в дупки, които умишлено се оставят за да пораснат за да има далавера.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.