Германия екстрадира наш шофьор, причинил катастрофа с двама загинали

Темида

Пловдивският съд издаде Европейска заповед за арест спрямо Ангел Чавдаров, убил младежи по пътя за Устина и напуснал страната

Шест години и половина затвор ще трябва да изтърпи Ангел Чавдаров, който беше екстрадиран от Германия по искане на Пловдивския апелативен съд. Той е осъден за това, че на 18 юли 2015 г. по пътя между Кричим и Устина е управлявал лек автомобил, без да има необходимата правоспособност и нарушавайки правилата за движение, причинил смъртта на двама младежи.

При разглеждане жалбата на подсъдимия срещу присъдата е констатирано, че същият е напуснал страната.

Пловдивският апелативен съд издаде Европейска заповед за арест спрямо Ангел Чавдаров. Установи се, че той се намира на територията на Германия. След задържането му немските съдебни власти разрешиха предаването му в България за продължаване на наказателното производство срещу него.

Това е първата Европейска заповед за арест, издавана от Апелативния съд в Пловдив. Присъдата е потвърдена от ВКС, влезе в сила и наказанието вече се изтърпява.

Вечерта на 18 юли 2015 г. около 20.30 ч. подсъдимият срещнал свои приятели – единия на 25 г., а другия на 21 г. С управлявания от него автомобил „Форд“ тримата тръгнали от Кричим за Устина. Поради навлизане в опасни завои пътят бил сигнализиран със знак, ограничаващ скоростта до 60 км/ч. Впреки това подсъдимият се движил със 120 км/ч. Излязъл от завоя и се ударил челно в идващия насреща камион „Камаз“. В резултат на произшествието двамата пътници починали.

При разглеждане на делото е установено, че подсъдимият не е посещавал курсове за обучение и не притежава свидетелство за правоуправление. Санкциониран е за управление на МПС без необходимата правоспособност. Автомобилът, с който е причинена катастрофата, е закупен няколко месеца по-рано, но не е регистриран в КАТ.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.