Подтепето

темида

19 Ян, 2018

Бизнесмен изгорял с 1250 лева по молба на „заместник – министъра на енергетиката“

Обадили му се по телефона да изпрати пари за благотворителност по пощата

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми и задържа двама мъже за опит за измама

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми двама мъже - Данчо С., на 35 г., и Борислав М., на 48 г., за опит за измама след предварителен сговор, като по отношение на първия е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 211 във връзка с чл.210 ал.1 т.2 във връзка с чл.209 ал.1 във връзка с чл. 18 във връзка с чл. 29 ал. 1 буква А от Наказателния кодекс и деянието е извършено в условията на опасен рецидив, а по отношение на втория обвинението е по чл. 210 ал.1 т.2 във връзка с чл.209 ал.1 във връзка с чл.18 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 11 януари 2018 г. обвиняемият Данчо С. се обадил по мобилния телефон на представител на фирма в гр. Пловдив и се представил за заместник-министър на енергетиката, като обяснил, че в Министерството на енергетиката организират благотворителна кампания за събиране на средства за подпомагане на домове за стари хора и при желание може да участва в инициативата, като преведе парични средства. Обвиняемият посочил името на Борислав М. за получаване на парите с пощенски запис. На 18 януари 2018 г. двамата обвиняеми отишли в Централна поща в гр. София, за да изтеглят парите, след което са били задържани от полицейски служители със сумата от 1 250 лева.

Обвиняемите Данчо С. и Борислав М. са задържани за срок от 72

часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Работата по случая продължава под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив.

Няма направени коментари
Още от рубриката "темида"

Подобни новини

19 Ян, 2018

Трима мъже са задържани за телефонна измама при спецакция

Рецидивистите са събирали пари от името на народен представител

Операцията е на ГДНП, СДВР и ОДМВР – Пловдив, проведена е под ръководството на Районната прокуратура в Пловдив

Трима мъже са задържани в столицата при специализирана полицейска операция на сектор „Измами“ от Главната дирекция „Национална полиция“, СДВР и ОДМВР-Пловдив след реализирана телефонна измама. Според информацията на сайта на ОД на МВР - Пловдив задържаните са Б.М. /48 г./, Д.С. /35 г./, криминално проявен с регистрации за кражби, измами, изнудване, хулиганство и осъждан, и П. П. /54 г./ и тримата от София.

По случая е образувано досъдебно производство в ОДМВР-Пловдив. Двама от мъжете са задържани в паричния салон на Централната поща в столицата, в момента на получаване на инкриминираната сума, а третият ...

» повече