Бизнесмен изгорял с 1250 лева по молба на „заместник – министъра на енергетиката“

Темида

Обадили му се по телефона да изпрати пари за благотворителност по пощата

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми и задържа двама мъже за опит за измама

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми двама мъже – Данчо С., на 35 г., и Борислав М., на 48 г., за опит за измама след предварителен сговор, като по отношение на първия е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 211 във връзка с чл.210 ал.1 т.2 във връзка с чл.209 ал.1 във връзка с чл. 18 във връзка с чл. 29 ал. 1 буква А от Наказателния кодекс и деянието е извършено в условията на опасен рецидив, а по отношение на втория обвинението е по чл. 210 ал.1 т.2 във връзка с чл.209 ал.1 във връзка с чл.18 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 11 януари 2018 г. обвиняемият Данчо С. се обадил по мобилния телефон на представител на фирма в гр. Пловдив и се представил за заместник-министър на енергетиката, като обяснил, че в Министерството на енергетиката организират благотворителна кампания за събиране на средства за подпомагане на домове за стари хора и при желание може да участва в инициативата, като преведе парични средства. Обвиняемият посочил името на Борислав М. за получаване на парите с пощенски запис. На 18 януари 2018 г. двамата обвиняеми отишли в Централна поща в гр. София, за да изтеглят парите, след което са били задържани от полицейски служители със сумата от 1 250 лева.

Обвиняемите Данчо С. и Борислав М. са задържани за срок от 72

часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Работата по случая продължава под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.