Арменецът Сергей Харутунян, стрелял по охранител в Кършияка, остава в ареста

Темида

По делото е установено, че до сега той е осъждан три пъти

Пловдивският апелативен съд отхвърли жалбата на Сергей Харутунян срещу мярката му за неотклонение „задържане под стража“,  взета от Окръжен съд – Пловдив, и потвърди оставането му в ареста.

Припомняме, че срещу Сергей е повдигнато обвинение за това, че на 29.07.2018 г. в гр. Пловдив, като извършител, е  направил опит умишлено да умъртви  А. К., като изпълнителното деяние е довършено, но не са настъпили предвидените от закона и желани от дейците обществено опасни последици и деянието е извършено предумишлено – престъпление по чл. 116 ал.1 т. 9 вр. чл. 115 вр. чл. 18 ал.1 вр. чл. 20 ал.2 от НК.

Харутунян е роден през 1990 година в Ереван, у нас пребивава постоянно. Говори български език, но с акцент. По думите му, работи без трудов договор.

Съдът прие, че от събраните до момента доказателства, включително и представената от прокуратурата експертиза за наличие на барутни частици по ръцете му, съществува обосновано подозрение за съпричастността му към извършване деянието, в което е обвинен.

По делото е установено, че до сега той е осъждан три пъти. Въз основа на това магистратите прецениха, че съществува реална опасност при друга по-лека мярка за неотклонение обвиняемият да извърши престъпление.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Съучастникът му Артур Осипян е с мярка за неотклонение "подписка".

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.