Подтепето

темида

09 Авг, 2018

Арменецът Сергей Харутунян, стрелял по охранител в Кършияка, остава в ареста

По делото е установено, че до сега той е осъждан три пъти

Пловдивският апелативен съд отхвърли жалбата на Сергей Харутунян срещу мярката му за неотклонение „задържане под стража“,  взета от Окръжен съд – Пловдив, и потвърди оставането му в ареста.

Припомняме, че срещу Сергей е повдигнато обвинение за това, че на 29.07.2018 г. в гр. Пловдив, като извършител, е  направил опит умишлено да умъртви  А. К., като изпълнителното деяние е довършено, но не са настъпили предвидените от закона и желани от дейците обществено опасни последици и деянието е извършено предумишлено – престъпление по чл. 116 ал.1 т. 9 вр. чл. 115 вр. чл. 18 ал.1 вр. чл. 20 ал.2 от НК.

Харутунян е роден през 1990 година в Ереван, у нас пребивава постоянно. Говори български език, но с акцент. По думите му, работи без трудов договор.

Съдът прие, че от събраните до момента доказателства, включително и представената от прокуратурата експертиза за наличие на барутни частици по ръцете му, съществува обосновано подозрение за съпричастността му към извършване деянието, в което е обвинен.

По делото е установено, че до сега той е осъждан три пъти. Въз основа на това магистратите прецениха, че съществува реална опасност при друга по-лека мярка за неотклонение обвиняемият да извърши престъпление.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Съучастникът му Артур Осипян е с мярка за неотклонение "подписка".

Няма направени коментари
Още от рубриката "темида"

Подобни новини

02 Авг, 2018

Стрелбата срещу охранител в Кършиака - отмъщение заради побой през април (Обновена)

Единият от задържаните е осъждан 28-годишен арменец

Сергей Харутунян, един от обвинените за стрелбата в Кършиака по охранител преди няколко дни, бе докаран в съда днес. Очаква се срещу него да започне дело по обвинение в опит за предумишлено убийство. Днес по обяд съдът трябва да реши дали той да остане за постоянно в ареста.

Харутунян е роден през 1990 година в Ереван и е със средно образование. Осъждан е. Говори български език, но с акцент. По думите му работи, но без трудов договор. Защитникът му адв. Делчо Джубелиев заяви, че причината за случката е, че съучастникът на Сергей - Артур Осипян е бил пребит през април, което е поводът за конфликта.

Срещу Сергей е повдигнато обвинение за това, че на ...

» повече
31 Юли, 2018

Прокуратурата потвърди: Двама са в ареста за стрелбата по охранител в Кършияка

снимка: marica

Повдигнати са им обвинения за опит за предумишлено убийство, наказанието е 20 години или доживотен затвор

Задържаните са криминално проявени и са действали в период, в който са били в изпитателен срок

Двама души са задържани с прокуроско постановление по случая с ранения охранител в пловдивския район "Северен", който бе прострелян в краката, прибирайки се от работа в неделя сутринта. Разследването е в активна фаза, като са извършени огледи, разпитани са свидетели, назначени са експертизи, съобщиха от Пловдивската окръжна прокуратура. До момента е установено, че става дума за умишлено престъпление, което е подготвяно отдавна. Вижте подробностите:

"След постъпване на 29.07.2018 г. на сигнал за стрелба с пострадал в кв. Кършияка в гр. Пловдив, под ръководството на Окръжна прокуратура ...

» повече
29 Юли, 2018

Мъж е прострелян в Кършияка

Издирват стрелеца

Млад пловдивчанин е ранен тази сутрин при стрелба в район „Северен“, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Към 7.30 ч. тази сутрин, на тел. 112, 33-годишен пловдивчанин съобщил, че на улица в кв. "Кършияка“, при слизане от автомобила си бил прострелян в краката от неизвестен. Мъжът е в болница, по първоначални данни не е сериозно пострадал.

Местопроизшествието е запазено, извършва се оглед.

По случая работят служители на Трето районно управление на полицията. Стрелецът се издирва.

» повече