Адвокат Георги Кутрянски е поел защитата на д-р Димитров

Темида

Защитникът: Клиентът ми е действал при самоотбрана, очаквам освобождаването му от ареста

И в момента законът е добър, смята адв. Кутрянски в отговор на въпрос за искането на разширяване на правата за неизбежната самоотбрана

Доктор Иван Димитров е действал при условията на неизбежна самоотбрана, заяви в интервю за радио Пловдив адвокат Георги Кутрянски, който е поел защитата на лекаря. Той не пожела да даде повече информация около самия инцидент, но се позова на информацията, която има от клиента си и на познаването на повечето от събраните доказателства.

Клиентът  ми е дал пълни обяснения, разпитани са много свидетели и предполагам сега прокуратурата обсъжда всички доказателства. До 17.30 утре, когато първоначалната мярка изтича, трябва да се вземе решение дали ще бъде поискано постоянно задържане под стража и ако това не стане след този час д-р Димитров трябва да бъде освободен.

Той може да бъде пуснат от  ареста и по- рано ако прокуратурата прецени, че може да наложи и друга мярка за неотклонение – подписка или домашен арест.

От това, което аз знам – за мен няма проблем да бъде освободен с по- лека мярка или въобще без мярка за неотклонение.

Иска се време, експертизите, които се правят не са бързи, предполагам, че прокуратурата е взела такава – 72 часа мярка за неотклонение, за да провери всички доказателства – каза още адвокатът.

Несериозно е да се изказваш ако не си запознат с конкретни доказателства и обстоятелства, е коментарът му по повод на множеството коментари от негови колеги по случая и техните твърдения по отношение на дългото задържане на клиента му.

И в момента законът е добър, каза  Георги Кутрянски в отговор на въпрос за искането на разширяване на правата за неизбежната самоотбрана, които се предлагат. 

Източник: радио Пловдив

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.