Подтепето

темида

20 Сеп, 2018

Запор на имущество на Ветко и Маринела Арабаджиеви

Спецпроукратурата смята, че фамилията изчаква да разбере с какви доказателства разполага обвинението

Запор ще бъде искан и за имуществото на собственика на "Винпром Карнобат"

С решение на Специализирания наказателен съд е било запорирано цялото имущество, което се води на семейство Ветко и Маринела Арабаджиеви, обяви пред журналисти в София зам.-главният прокурор и ръководител на Спецпрокуратурата Иван Гешев.

По думите му разследването на случая "Арабаджиеви" продължава с разпит на свидетели и още експертизи. Продължава издирването на двамата, добави Гешев, цитиран от БНР.

Той отрече да знае къде се намират в момента Ветко и Маринела Арабаджиеви. На въпрос правили ли са двамата опит да се свържат с разследващи, зам.-главният прокурор отговори:

"Това, което те правят в момента, е да чакат ...

» повече
20 Сеп, 2018

Започва делото срещу проф. Симеон Василев от УХТ

Той е обвинен за искане подкупи от студенти

Проф. Симеон Василев, който бе дългогодишен преподавател в Университета по хранителни технологии в Пловдив, застава пред Темида днес. в Пловдивския окръжен съд е насрочено разпоредително заседание по делото с обвинение, че е искал и приемал подкупи от студенти срещу фиктивни оценки различни от слаб 2. По случая са подсъдими трима души, освен проф. Василев от катедра „Техническа механика и машинознание“ и още двама, сочени за негови съучастници. 

Според обвинението, в изпитния период между май и юни 2017 г. преподавателят е поискал 650 лв. за да пише положителни оценки на двама студенти. Негов посредник е бил Димитър Димитров, бивш студент от УХТ. Подкупът е осъществен чрез трети помагач, който също е подсъдим. 

Припомняме ...

» повече
19 Сеп, 2018

Административен съд – Пловдив отхвърли жалбата на архитектите срещу решението за строеж на опера върху парцела на Партийния дом

Мотивите – тъжителите нямали правен интерес от оспорване на решението на местния парламент

Соня Попова

Административните магистрати в Пловдив оставиха без уважение жалбата на архитектите срещу решението за строеж на опера върху парцела на Партийния дом, стана ясно днес. Припомняме, че на 22 август архитектите Стефка Керелова-Василева, Антоанета Топалова и Иванка Маркова внесоха жалба в Административен съд – Пловдив, атакувайки решението на Общинския съвет за предоставянето на земята под бившия Партийния дом за строеж на Център за музикално-сценично изкуство. Архитектите поиска отмяна на акта заради незаконосъобразност. Те посочиха, че никъде в решението на ОбС не се указва за кой точно УПИ става въпрос. Според тях имотът не е идентифициран съгласно изискванията на закона за Кадастъра и Имотния регистър, Закона за устройство на ...

» повече
13 Сеп, 2018

Осъдиха изнасилвача от Кючук Париж на 10 години затвор

Владимир Петков нападна две жени в колите им през декември миналата година

Изнасилвачът Владимир Петков, нападнал две жени в колите им в Кючук Париж през миналия декември, бе признат за виновен о т Районен съд- Пловдив. Темида наложи на пазарджиклията най-тежкото наказание в случая- 10 години затвор при първоначален строг режим.

Петков бе признат за виновен в това, че седми декември  се е съвкупил с лице от женски пол – 19-годишно момиче, като я е принудил към това със сила и заплашване.  Със същата присъда подсъдимият е признат за виновен в това, че няколко дни по-късно, на 20 декември, при условията на опасен рецидив се е съвкупил и с 21-годишна жена, като също я е принудил към това със сила  и ...

» повече
12 Сеп, 2018

Съдят 25-годишен мъж за намерени чужди пари

Вдигнал от земята 300 лева и не ги върнал на собственика им, който познавал. Затова пък почерпил в кръчмата

25-годишен мъж отива на съд за това, че намерил чужди пари и не ги върнал на собственика им, който познавал. Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо жител на град Стамболийски с инициали Н.И. за откритите от него 300 лева, за които не съобщил в продължение на една седмица нито на човека, който ги е загубил, нито на властите.

На 15 май миналата година обвиняемият Н.И. бил нает за товарач на бали с люцерна от собственик на нива в землището на Стамболийски. Купувачът платил 180 лева за 60 бали, като му останали 300 лева, които поставил в джоба си и ...

» повече
11 Сеп, 2018

Надзирателят Георги Доков се качил пиян на колата защото му свършили доматите за салата

16-годишният Стилиян издъхнал в ръцете на пияния шофьор, който го блъснал

Адвокат Кърпаров: Протестът пред съда в Пазарджик бе преднамерен, употребиха децата за други цели

Надзирателят от пазарджишкия затвор Георги Доков, който причини смъртта на 16-годишно момче с велосипед, качвайки се на колата си пиян, едва промълви в съда днес пред пловдивските медии, че съжалява за случилото се.

Той се яви в Апелативен съд–Пловдив на заседание, в което прокуратурата обжалваше мярката му за неотклонение – парична гаранция от 10 000 лева, определена от Пазарджишкия окръжен съд.

Преди началото на заседанието в кулоарите надзирателят стоеше с лице към стената, за да не бъде сниман, а защитникът му адвокат Кръстьо Кърпаров заяви, че не отрича фактите по произшествието, но общественото мнение било ...

» повече
11 Сеп, 2018

Вълчо Арабаджиев – младши е върнат в ареста

снимка: vesti/ Вълчо Арабаджиев на влизане в Апелативния наказателен съд

Двете счетоводителки също са с най-тежката мярка за неотклонение

Апелативният специализиран съд върна в ареста сина на Ветко и Маринела Арабаджиеви - Вълчо Арабаджиев-младши преди минути. Мярката му бе изменена от „парична гаранция в размер на 20 000 лева в "задържане под стража".

Припомняме, че Спецпрокуратурата проведе мащабната акция в хотелите на Арабаджиеви в Пловдив и столицата в края на август месец, след което излезе с обвинения  срещу организирана престъпна група за пране на пари и данъчни измами. Днес обвинението внесе нови 47 тома доказателства, благодарение на които Апелативният специализиран съд уважи протеста на мярката и прецени да върне в ареста Вълчо Арабаджиев.

На двете счетоводителки - Ромелия Кирилова и Елена Караянева, също е бе наложена най-тежката мярка за неотклонение задържане под ...

» повече
11 Сеп, 2018

До няколко дни Ветко и Маринела Арабаджиеви ще си дойдат

Младши не подозирал, че държи 2,5 млн. незаконни евро, а преписката срещу родителите му висяла от години

"Те (Ветко и Маринела Арабаджиеви) ще си дойдат - до няколко дни ще си дойдат. Но въпросът е – защо не ги разпитахте през 2016-2017-2018-а, когато сте разследвали захарния комбинат". Това каза днес Илиян Василев, адвокат на 21-годишния Вълчо Арабаджиев по време на мярката му за неотклонение пред апелативния спецсъд.

И прокуратурата, и защитата протестират решението на първоинстанционния съд, който пусна Вълчо-младши и две счетоводителки под гаранции от 20 000 лв.

Василев днес каза, че допълнените вчера по делото цели 47 тома касаят преписка в спецпрокуратурата от 2016 г. за укриване на данъци за свързвания с фамилията Захарен комбинат "Пловдив". Според Василев още по-абсурдно ...

» повече
11 Сеп, 2018

Вълчо Арабаджиев – младши се яви пред Спецсъда

Внесени са 47 тома с нови доказателства по разследването срещу Арабаджиеви

Прокуратурата иска постоянен арест за сина на издирваната фамилия

Снимка: Ладислав Цветков / btv

Прокуратурата иска постоянен арест за сина на хотелиерската фамилия Арабаджиеви, който беше задържан след зрелищна спецакция в хотелите „Маринела” в София и „Марица” в Пловдив, в края на миналия месец.

Припомняме, че след изтичане на прокурорското постановлени на засекретено заседание съдът пусна 21-годишния младеж под парична гаранция от 20 хил. лв. Тогава към наказателна отговорност бяха привлечени шест лица, пет от тях за участие в организирана престъпна група, а самият Вълчо Арабаджиев е с обвинение за пране на пари.

Арабаджиев - младши се е явил в специализирания съд днес на заседение по мярката му за неотклонение, в което спецпрокуратурата иска той ...

» повече
11 Сеп, 2018

Изведоха с белезници от съда в Пловдив пазарджишкия надзирател, прегазил момче на велосипед

Апелативните магистрати отмениха паричната гаранция и му наложиха мярка „задържане под стража“

Пловдивският апелативен съд отмени определението на Пазарджишкия окръжен съд, с което е взета мярка за неотклонение „парична гаранция“ от 10 000 лева спрямо Георги Доков обвинен в предизвикване на катастрофа след употреба на алкохол при, която загина 16-годишно момче и му наложи мярка „задържане под стража“. Апелативните магистрати прецениха, че от събраните по делото до този момент доказателства може да се направи обосновано подозрение, че  Георги е извършил деянието, в което е обвинен. Съдът прие, че при друга по-лека мярка за неотклонение има опасност той да извърши престъпление, защото отново може да употреби алкохол и да кара автомобил.

Обвиняемият беше задържан в съдебната зала веднага след произнасяне на ...

» повече