Подтепето

темида

13 Юли, 2018

Молдовецът-гагауз, обвинен за обира на банкомат в Тракия, бил студент по право

Според обвинението, Евгени е имал един съучастник, с когото са планирали да избягат към Молдова

Младежът, обвинен за участие в обира на банкомат в ЖК Тракия - Евгени Найденов застана пред съда днес. Прокуратурата поиска той да остане за постоянно в ареста. 22-годишният младеж не говореше български език и се яви освен със служебен защитник и с преводач, който говореше руски език – учител от ЕГ „Иван Вазов“.

В хода на делото стана ясно, че Евгени е студент 2 курс по „Право“ в Молдова, в град Комрат, част от автономния район Гагаузия. Той се самоопределя като гагауз и не говори молдовски език, тъй като в тази област говорят руски език.

Благодарение на видеозаписи, разпити на свидетели и други действия от изследователите, е ...

» повече
13 Юли, 2018

Прокуратурата иска постоянен арест за молдовеца, взривил банкомата в Тракия

 

 

22-годишният Евгени е с повдигнато обвинение за престъпление с изключителна висока обществена опасност   

За извършеното от него тежко умишлено престъпление НК предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 3 до 15 години

Днес изтича 72-часовото прокурорско постановление за задържането на 22-годишния молдовец, който бе арестуван в Бургас за участие в обира на банкомат в пловдивския район Тракия. От Съдебната палата под тепетата съобщиха, че Районен съд – Пловдив ще разгледа искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Евгени Н.

Спрямо него е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 195 ал.2 вр. ал.1 т.3 пр.1 т.4 пр.3 и т.5 вр. чл. 194 ал.1 от НК, извършено на 7.07 ...

» повече
12 Юли, 2018

Окончателно: Убиецът на доц. Нейков остава в ареста

Илия Стоичков изслуша решението невъзмутимо, а докато го извеждаха с белезници от залата извърна глава, за да не бъде сниман

Грози го до 20 години затвор

Стоянка Кънева

Пловдивският апелативен съд потвърди тази сутрин взетата от Окръжен съд – Пловдив мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Илия Стоичков, който е обвинен в убийството на доц. Стефан Нейков.

Припомняме, че ученият от института в Садово бе открит пребит преди дни в района на Военна болница, а по-късно разследващите установиха, че е докаран там след жесток побой и сексуално насилие с бухалка. Тези данни бяха посочени от прокурор Георги Пенев по време на предишното заседание за определяне на мярката на извършителя, която той обжалва.

Илия е обвинен в това, че на 3 ...

» повече
12 Юли, 2018

Избягалият от болницата в Пловдив затворник е лежал за кражба

Районна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство за бягство на затворник

карикатура: Ириен Трендафилов/ Затворническа музика

59-годишният мъж, който се е отклонил от затвора в Пловдив е изтърпявал наказание от една година и шест месеца „лишаване от свобода“ за кражба при първоначален „общ“ режим в Затворническо общежитие от открит тип „Хеброс“, поради което и не е бил под постоянна охрана в болницата. Това става ясно от съобщение на Района прокуратура-Пловдив, която наблюдава досъдебно производство за бягство на затворника. Става дума за престъпление по чл. 297 ал. 1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 11 юли 2018 г., лишеният от свобода М.М., на 59 г., след 8,40 часа, е напуснал болница в гр. Пловдив, в която е бил настанен за лечение и не ...

» повече
10 Юли, 2018

Съдът не върна обвинителния акт срещу д-р Вальов

Делото продължава по общия ред

Потвърдиха мярката „подписка“ на бившия шеф на КОЦ-Пловдив

Тричленен съдебен състав на Окръжен съд – Пловдив с председател съдия Станислава Бозева отхвърли искането на адвоката на бившия управител на „Комплексен онкологичен център – Пловдив“ д-р Красимир Вальов за връщане на обвинителния акт с мотив за допуснати процесуални нарушения. Това стана ясно днес по време на  разпоредително заседание, на което д-р Вальов се яви със защитник от столицата – адв. Пламен Вълканов.

Припомняме, че ексшефът на Онкодиспансера стигна до подсъдимата скамейка с  обвинение, че „на 31 август 2016 г., като управител на медицинското заведение, не е положил достатъчно грижи за възложената му работа, като без да проведе пазарни консултации, без да потърси съвети от независими експерти или органи или ...

» повече
10 Юли, 2018

Бившият шеф на КОЦ-Пловдив д-р Красимир Вальов се яви в съда

Според адвоката на Вальов липсва икономическа експертиза от страна на обвинението

Започна разпоредителното заседание по обвинението срещу.бившият шеф на КОЦ - Пловдив д-р Костадин Вальов за безстопанственост и причинени вреди на Онкодиспансера. Защитата на доктора - адв. Пламен Вълканов заяви, че правото на Вальов на защита в досъдебното производство е било нарушено и обвиненията не са обосновани защото липсва икономическа експертиза.  Д-р Вальов, за когото преди време кметът Иван Тотев проля сълзи в Общинския съвет, е обвинен за неконтролирано разходване на средства при обществени поръчки.

Не се яви представител на медицинското заведение. 

Очаквайте подробности!

» повече
09 Юли, 2018

Пет нови попълнения в Районен съд - Пловдив

Весела Петрова, Поля Сакутова, Пламена Славова-Милева, Георги Гетов и Николай Голчев, и са новото попълнение в съдийския състав на Районен съд - Пловдив. Днес на тържествено общо събрание на съдиите петимата встъпиха официално в длъжността  „районен съдия“.

Весела Петрова и Пламена Славова- Минева ще гледат граждански дела, а Георги Гетов, Николай Голчев и Поля Сакутова – наказателни дела.

Петимата нови съдии  са назначени с  решение на Висшия съдебен съвет. До сега четирима от тях  бяха младши съдии в Окръжен съд – Пловдив,  а Поля Сакутова в Окръжен съд - Кърджали. Всеки е преминал обучение за  младши съдии в Националния институт на правосъдието в София.

Весела Петрова е завършила „Право“ в ПУ „Паисий Хилендарски“ през 2011 година. До момента е работила като юрисконсулт и  съдебен ...

» повече
09 Юли, 2018

Банка ДСК олекна с 200 000 лева от взривения банкомат в Пловдив

Районна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство за кражбата на пари от устройството в район Тракия

Около 200 000 лева са били отмъкнати от крадците, които взривиха банкомат в район Тракия преди два дни. Това става ясно от съобщение на Районна прокуратура-Пловдив, която наблюдава досъдебно производство.

Припомняме, че устройството бе изпразнено с помощта на мощен взрив около 4:40 сутринта тази събота.

Вижте съобщението на Прокуратурата: „на 7 юли 2018 г., в гр. Пловдив, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот – повреждане на банкомат, са били отнети чужди движими вещи – около 200 000 лева, от владението на собственика – банка, без съгласието на ръководството, с намерение противозаконно да ги присвоят – престъпление по чл. 195 ал.1 т.3 във връзка ...

» повече
07 Юли, 2018

Доктор Вальов влиза в съда

Бившият директор на Онкодиспансера е обвинен за неконтролирано разходване на средства

Ексдиректорът на Комплексен онкологичен център – Пловдив“ ЕООД, заради когото кметът Иван Тотев проля сълза по време на сесия на Общински съвет, ще се изправи пред Окръжен съд – Пловдив идната седмица.

Срещу подсъдимия д-р Красимир Вальов е повдигнато обвинение в това, че на 31.08.2016 г. в гр. Пловдив като управител на „Комплексен онкологичен център – Пловдив“ ЕООД в качеството си на длъжностно лице по смисъла на чл. 93 т.1 б. „Б“ от НК – възложител по Закона за обществените поръчки, не положил достатъчно грижи за възложената му работа във връзка с ефективното и добросъвестно разходване на средствата на дружеството, като без да проведе пазарни консултации, без да потърси съвети ...

» повече
05 Юли, 2018

Обвиненият в убийството на доц. Стефан Нейков остава в ареста

Прокурор Димитър Пенев разкри, че Илия Стоичков е изтезавал сексуално жертвата си, вкарал е бейзболна бухалка в него

Обвиненият в убийството на доцент Стефан Нейков- Илия Стоичков остава в ареста, след като съдът определи най-тежката мярка за неотклонение спрямо него „Задържане под стража”. Според Темида има достатъчно данни за обосновано предположение, че именно Илия е извършил тежкото престъпление. По делото са извършени огледи на местопрестъплението,  изготвени са фотоалбуми и са приобщени веществени доказателства, извършени са и разпити на свидетели. Съдът счита, че има реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление, ако бъде пуснат на свобода с по-лека мярка за неотклонение, тъй като е завишена степента на обществена опасност на деянието заради начина, по който е извършено то.

По време на ...

» повече