Тенисисти от 19 страни участват в 14-ото издание на турнира „Plovdiv cup“

Спортен Пловдив

Тенисисти от 19 страни от всички континенти без Австралия ще участват  в 14-ото издание на международния турнир  по тенис за юноши и девойки до 18 години „Plovdiv cup“ който е от втора категория на календара на ITF за купа "Пловдив" . Това съобщи на пресконференция президентът на домакините от ТК "Локомотив“ (Пловдив) и вицепрезидент на Българската федерация д-р Георги Крумов.  Състезанието се  провежда с подкрепата на верига болници „Медлайн-Централ Хоспитал“ в Пловдив.

От 15 април започнаха срещите от квалификациите, а днес вече са мачовете от основната схема.  За първи път в турнира участват тенисисти от Венецуела, Казахстан, Канада и Тайланд, което е показателно, че с всяка изминала година интересът към него расте. Непрекъснато се повишава и класата му, като показател за това е, че водачът в основната схема Далибор Скрижина от Чехия заема осмото място в Световната ранглиста. Вторият в основната схема – румънецът  Филип Яну е на 18-о място, а третият  Джилберт Соареш от Бразилия е 35-и.

С интерес се очакват изявите на младия български талант Симон-Антъни Иванов. При девойките водачка в основната схема и голямата надежда на българския тенис Гергана Топалова.  
Финалът при юношите е в събота 21 април, а при девойките – ден по-късно. Главен съдия на турнира е Любомир Бадински.
 

Споделете ни във:

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.